Η εορτή της ψηλαφήσεως του Θωμά στο Βροντάδο της Ερμούπολης

  • Κυριακή, 15 Απριλίου, 2018 - 14:05

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' , με την παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Δημ. Κοσμά των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου "ΑΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ" , του επί τιμή Νομάρχη κ. Δημ. Μπάιλα, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφία, του αυριανού ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων του "ΝΕΩΡΙΟΥ" κ. Πάνος Ξενοκώστας, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' καλωσόρισε, ευχηθείς την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης σ` αυτόν του Ναυπηγείου. και πλήθους, ως εχθές, Χριστιανών.

  Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' ευλόγησε, κατά το έθος τα Πασχάλια Ωὰ, τα οποία διένειμε στους εκκλησιασθέντες.

  Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Εκπαιδευτικός κ. Κωνστ. Γανωτής, ο οποίος εχθές ήτο Ομιλητής στην εκδήλωση του Σχολείου Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως στο κατάμεστο από ακροατές Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης.

  Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προσέφερε στον Ναό επί τη εκπλύσει της Αγίας Τραπέζης και τη αντικαταστάσει του Κατασαρκίου της Αρχιερατικό, ευχαρίστησε και συνεχὰρη τον επί 45ετία Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Αντώνιο Χαλά, τον οποίο εξονόμασε Σεβαστοκράτορα του Ναού και του προσέφερε επιστήθιο Σταυρό μαζί με το τιμητικό Αρχιερατικό Πιττάκιο. Προσέφερε, επίσηε, στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου περίτεχνο χρυσοκέντητο Επιγονάτιο, ως ευχαριστήριο για τον κόπο που ανέλαβε να διακομίσει στην Σύρο την Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος, και στον Πρόεδρο της Εκκλησιαστικης Επιτροπής του Ναού, Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά, ωσαύτως, ένα Επιγονάτιο, με τις εγκάρδιες ευχαριστίες του για την επιμέλή και άψογη προετοιμασία και διεξαγωγή της Πανηγύρεως.

 Σε όλα δε τα παιδιά που παρέστησαν, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' προσέφερε δώρα και ευλογίας.
  Μετά το πέρας της Θείας Λειτπυργίας, εγένετο η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος της Αναστάσεως και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος στο γραφικό οικισμό του Βροντάδου, κατά την επιστροφή της οποίας στο Ναό τελέσθηκε Δέηση στο Μνημείο της Σφαγής της Χίου, το οποίο είχε πέρυσι εγκαινιασθεί.