Κρητικό "αίμα" στον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στην Ερμούπολη

  • Δευτέρα, 23 Απριλίου, 2018 - 15:59

Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, συλλόγων και φορέων, του Δημάρχου Σφακίων, Γιάννη Ζερβού, προσκεκλημένου στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Χατζή Ανδρέα Κριαρά, καθώς και πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και Τροπαιοφόρου Γεωργίου, στη Σύρο.

Στον Εόρτιο Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον ομώνυμο Κοιμητηριακό Ναό στην Ερμούπολη χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος στη συνέχεια προέστη της Λιτανεύσεως της Εφεστίου Εικόνος του Ναού.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος αναφέρθηκε στην τόλμη, που γεννά την αληθινή αγάπη, έτσι όπως εκδηλώθηκε από τους δύο κρυφούς Μαθητές και τις Μυροφόρες Γυναίκες, επειδή αγάπησαν πλήρως και ανυποκρίτως το Χριστό, συνδυάζοντάς την με την τόλμη του Αγίου Γεωργίου, καλωσόρισε το Δήμαρχο Σφακίων και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του και συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο του Ναού Αρχιμ. Δωρόθεο Γάγγο για την εν γένει λειτουργική και ποιμαντική δραστηριότητά του και τον ευχαρίστησε για την πολυειδώς και πολυτρόπως εκδηλουμένη αγάπη του προς το πρόσωπό του και την Ιερά Μητρόπολη.

Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας, την οποία πλαισίωσαν Πρόσκοποι και Μαθητές των Κατηχητικών Σχολείων Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου και τα μέλη του Συλλόγου Κρητών Σύρου, τα οποία με παραδοσιακές στολές έφεραν επί των ώμων τους την Αγία Εικόνα, εγένετο δέηση στην Πλατεία Ηρώων, έναντι του Βαρδάκειου και Πρώιου Νοσοκομείου Σύρου, του πρώτου Νοσηλευτικού Ιδρύματος της Νεότερης Ελλάδας, υπέρ υγείας και αναρρώσεως πάντων των εν ασθενεία όντων.