Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Είμαι μαζί σας όλες τις μέρες, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου”

  • Σάββατο, 2 Ιουνίου, 2018 - 09:35

“Σήμερα γιορτάζουμε τη μία πτυχή από το δίπτυχο που διαφοροποιεί τον Χριστιανισμό από τις άλλες θρησκείες. Σήμερα θα μελετήσουμε το μυστήριο της Αγίας Τριάδας και την επόμενη Κυριακή το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας” αναφέρει στον πρόλογό του, ο π. Γιάννης Μαραγκός, υπεύθυνος για τη διαδικτυακή εκπομπή της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, στο web tv της Κοινής Γνώμης.

Ο ίδιος παραθέτει τη σχετική ευαγγελική περικοπή, λέγοντας τα παρακάτω: “Το ανάγνωσμα κατά Ματθαίον του Ευαγγελίου που θα διαβάσουμε σήμερα είναι αυτό που μας παρουσιάζει για πρώτη φορά μία ομολογία πίστεως στον τριαδικό Θεό και για τον ζωτικό χώρο μέσα στον οποίο αποκτά νόημα και από τον οποίο αν επιτρέπεται να μας φανερώνεται.

“Εκείνον τον καιρό οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία στο βουνό που ο Ιησούς τους είχε ορίσει και όταν τον είδαν, στον προσκύνησαν ενώ κάποιοι αμφέβαλαν.

Και ο Ιησούς πλησίασε, τους μίλησε και τους είπε: “Μου έχει δοθεί κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη. Πηγαίνετε λοιπόν και κάνετε μαθητές μου όλα τα έθνη, βαφτίζοντάς τους στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος και διδάσκοντάς τους να τηρούν όλα όσα σας διέταξα. Και ιδού, εγώ είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες μέχρι και τη συντέλεια του κόσμου”

Αυτή η ομολογία πίστεως συναντάται στο μυστήριο του Βαπτίσματος. (...)”.