Σύρος: Παιχνιδιάρικα χαμόγελα στο “πρώτο κουδούνι”

  • Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:12
  • /   Eνημέρωση: 11 Σεπ. 2018 - 14:19

Με την ξεχωριστή παιχνιδιάρικη διάθεση που τα διακρίνει, τα μικρά παιδιά των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο καλωσόρισαν τη νέα σχολική χρονιά, μεταβαίνοντας στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά για την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Τα ίδια, αλλά και τους γονείς τους υποδέχθηκαν οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί, ενώ ευχές και την ευλογία των δύο Επισκόπων απηύθυναν οι ιερείς που επισκέφθηκαν τα σχολεία.

Από νωρίς το πρωί πλημμύρισαν με παιδικές χαρούμενες φωνές τα προαύλια των σχολείων, με τους Διευθυντές να γνωστοποιούν πως από αύριο ξεκινά κανονικά και σε πλήρη ανάπτυξη το σχολικό πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως διαβάστηκε και το μήνυμα της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων, Μαρκέλλας Παραμυθιώτου, η οποία αφού καλωσόρισε τους μαθητές για το φετινό σχολικό έτος, ανέφερε πως στις σχολικές μονάδες έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Τα βιβλία των μαθητών θα δοθούν αύριο τις πρωινές ώρες. 

Τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ. Δωρόθεος Β΄, όσο και ο Καθολικός Επίσκοπος, Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου τέλεσαν τον Αγιασμό στο Ιδ. Δημοτικό Σχολείο "Ο Άγιος Γεώργιος". 

Υπογραμμίζεται πως θα υπάρξει σταδιακή προσθήκη φωτογραφικού υλικού με μέριμνα για τη μη προβολή των προσώπων των μικρών παιδιών. 

Καλή χρονιά σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.