Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία

“Η δύναμη είναι στην υπηρεσία”

  • Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, 2018 - 09:22

Τα μηνύματα της προσπάθειας του Ιησού να προετοιμάσει τους μαθητές του για τον θάνατο και την ανάστασή του απευθύνει η σχετική ευαγγελική περικοπή κατά τη χριστιανική παράδοση προς τους πιστούς, τα οποία και μεταφέρει στη σημερινή εκπομπή του, ο π. Γιάννης Μαραγκός.

Συγκεκριμένα, στη διαδικτυακή εκπομπή “Ο Λόγος του Κυρίου” αναφέρει τα εξής:

“Ο Ιησούς έβλεπε το κλίμα γύρω του να γίνεται όλο και πιο εχθρικό και καταλάβαινε ότι αργά ή γρήγορα εφόσον συνεχίζει τον ίδιο τρόπο ζωής και το ίδιο περιεχόμενο στη διδασκαλία του, με τα οποία αμφισβητούσε τόσο το πολιτικό, όσο και το θρησκευτικό κατεστημένο του τόπου του, αργά ή γρήγορα θα είχε ένα βίαιο τέλος.

Προσπαθεί να κάνει τους μαθητές του να συνηθίσουν στην ιδέα.

Ετούτη την Κυριακή έχουμε τη δεύτερη προσπάθεια του Ιησού. Οι μαθητές του με τη σειρά τους ακούνε, δεν καταλαβαίνουν, φοβούνται και δεν μπορούν να κατανοήσουν την ύπαρξη ενός Μεσσία που εκείνοι πίστευαν ότι έβλεπαν στο όνομα του Ιησού Χριστού, κάποιον που θα πεθάνει.

Εκείνοι ήξεραν ότι ο Μεσσίας είναι ένδοξος, ότι είναι κάποιος μεγάλος ηγέτης, κάποιος μεγάλος αρχηγός. Θα ταλαιπωριόταν, αλλά το τέλος θα ήταν η δόξα και τους ενδιέφερε να ξέρουν ποιο θα είναι το τέλος τους σε αυτό το πλαίσιο.

Ας διαβάσουμε τη συγκεκριμένη ευαγγελική περικοπή από το κατά Μάρκο που μας μιλά γι αυτή τη δεύτερη προσπάθεια του Ιησού Χριστού να μυήσει τους μαθητές του, στον επικείμενο θάνατό του.

“Τον καιρό εκείνο ο Ιησούς κατέβηκε με τους μαθητές του μέσα από τα βουνά και προχωρούσαν στη Γαλιλαία και ο Ιησούς δεν ήθελε να το γνωρίζει κανείς διότι δίδασκε στους μαθητές του και τους έλεγε: Ο Υιός του του ανθρώπου θα παραδοθεί στα χέρια των ανθρώπων και θα τον θανατώσουν (...)””.