H εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου Αλεξίου Παπαδόπουλου

  • Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2018 - 09:26

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου τελέσθηκε σήμερα Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η κατ’ αυτήν σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Αρχιδιάκονου Αλεξίου Παπαδοπούλου, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ζιχνών κ. Ιεροθέου και Σύρου και Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή πληθύος ιερέων από την Αλεξανδρούπολη, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Πάρο, τη Σύρο, τη Σίφνο και τη Μήλο, με την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωσταντίνου Κουκά, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, διατελεσάντων Δημάρχων Μυκόνου, Δημοτικών Συμβούλων, της Ειδηνοδίκου Μυκόνου, της Προέδρου της Αδελφότητος Ανωμεριτών, του Διοικητού της Αεροπορικής Βάσης Μυκόνου, του Διοικητού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου, του Αερολιμενάρχη Μυκόνου , της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Άνω Μεράς, Εκπαιδευτικών, Ιατρών, της Ηγουμενεύουσας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου Μοναχής Παρθενίας, των Διευθυντών των Γραφείων Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ. Βασιλείου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κονιδάρη, εκπαιδευτικών και παιδιών του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως στη Σύρο και πλήθους Ανωμεριτών και Μυκονίων, οι οποίοι προσήλθαν, συνευχήθησαν και επευφήμησαν τον νέο Πρεσβύτερο.
   Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, αντιφωνών στον εμπνευσμένο και συγκινητικό χειροτονητήριο λόγο του π. Αλεξίου, ο οποίος δημοσιεύεται κατωτέρω αυτούσιος, τον ευχαρίστησε για την οκταετή πλησίον του διακονία, την οποία επιτέλεσε, με αυταπάρνηση, ζήλο, θυσιαστικό φρόνημα, χωρίς τον παραμικρό γογγυσμό, αντίρρηση ή παραπικρασμό, του υπογράμμισε ότι του εμπιστεύεται τον πιστό και ευγενή και πολιτισμένο λαό της Άνω Μέρας, τα Παρεκκλήσια της οποίας, την Ιερά Μονή Τουρλιανής και κάθε γωνιά της γνωρίζει από την παιδική του ηλικία, όταν περιόδευε μαζί με τον αοίδιμο Ηγούμενο Φιλάρετο.
Τον κάλεσε δε να αγκαλιάσει αυτό το λαό, με αγάπη, επιείκεια, μακροθυμία, καλωσύνη και φόβο Θεού και τον προέτρεψε να έχει πάντα Μητέρα και Καταφυγή την Παναγία Τουρλιανή!
   Τέλος, ευχαρίστησε τον μεγάθυμο Ευεργέτη της Ιεράς Μητροπόλεως, της Ιεράς Μονής και του νεοχειροτονηθέντος Πρεσβυτέρου κ. Αντώνιο Δακτυλίδη και τους Ξενοδόχους της Μυκόνου, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν φιλοξενία και κάθε εξυπηρέτηση στους προσελθόντες στη Χειροτονία.
Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' χειροθέτησε τον νέο Πρεσβύτερο σε Αρχιμανδρίτη, προσφέροντάς του τον επιστήθιο Σ  ταυρό και το Επιγονάτιο, που έφερε κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

  •  
  •  
  •