Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Η πίστη είναι το φάρμακο για τον πόνο της επίγειας ζωής

  • Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, 2018 - 10:11

Στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι εξακολουθούν ανά τους αιώνες να θεραπεύουν το σώμα και κυρίως την ψυχή των ανθρώπων, αναφέρθηκε στην εισαγωγή του νέου κύκλου των «Μηνυμάτων Πίστεως» η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή.

Αμέσως μετά, παρουσίασε την παραβολή του Κυρίου, την οποία μας μεταφέρει ο Απόστολος Λουκάς μέσα από την αυριανή ευαγγελική περικοπή. Αυτή μας καλεί να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα της ζωής μας αλλά ακόμη και πώς να ετοιμαζόμαστε για την αιωνιότητα.

Η κ. Φετουρή μίλησε για τον πόνο που στέκεται πάντα δίπλα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της επίγειας ζωής μας. «Οι θλίψεις είναι ένα μυστήριο. Ο πόνος ταλανίζει τον άνθρωπο που έρχεται στη ζωή αμέριμνος. Μέσα στους αιώνες όλοι οι άνθρωποι στάθηκαν με τρόμο μπροστά στο μυστήριο του πόνου. Μήπως ο κόσμος είναι πλασμένος με τη θλίψη; Αυτός ο πόνος δεν κάνει καμία διάκριση, όποιος κι αν είναι ο άνθρωπος, όση εξουσία και όσα χρήματα κι αν έχει, δεν μπορεί να αποφύγει να πιει το ποτήρι των θλίψεων. Ο άνθρωπος κάνει έρευνα να βρει τη λύση αυτού του φαινομένου, αλλά όσο ψάχνει, απομακρύνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η θρησκεία και η σχέση με τον Θεό αποτελεί πηγή ψυχικής δύναμης.