Εορτασμός της μνήμης του πολιούχου Κορθίου Αγίου Νικολάου

  • Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 4 Δεκ. 2018 - 7:41

Ο Όρμος Κορθίου προετοιμάζεται για τη μεγάλη εορτή του Αγίου Νικολάου, που είναι πολιούχος της περιοχής και εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλες τιμές. Το πρόγραμμα πανηγύρεως του Αγίου Νικολάου ξεκινάει την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της σπουδαίας γιορτής.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν ιερείς, πλήθος πιστών και μαθητών των σχολείων. Επίσημοι προσκεκλημένοι είναι ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Θεοδόσης Σουσούδης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Άνδρου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και τα Σώματα Ασφαλείας. Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου και ο Δήμος Άνδρου ανακοινώνουν το πρόγραμμα και καλούν τους πιστούς να συμμετέχουν στις Ιερές Ακολουθίες και στις εκδηλώσεις.

 

Το πρόγραμμα της 5ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τον Μέγα Εόρτιο Πανηγυρικό Εσπερινό στις 7:00 μ.μ. και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Νικολάου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Άνδρου. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί λαμπαδηφορίατων μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Κορθίου. Ακολούθως, στο λιμάνι θα τελεστεί δέηση υπέρ της καλής και ασφαλούς πλεύσης των ναυτιλλομένων, τρισάγιοστη μνήμη των πνιγέντων Ναυτικών και θα γίνει ρίψη στεφάνου από τον Δήμαρχο Άνδρου.

 

Στις 6 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 7:30 π.μ. Να σημειωθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.

 

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Νικολάου Όρμου Κορθίου αναγγέλλει προς τον λαό της Άνδρου ότι την 5η και 6η Δεκεμβρίου θα εορταστεί πανηγυρικώς η μνήμη του Αγίου Νικολάου στον Όρμο Κορθίου με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 7:00 μ.μ. 
*Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
*Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Άνδρου.
* Λαμπαδηφορία των μαθητών και μαθητριών των σχολείων του Κορθίου.
*Δέηση υπέρ της καλής και ασφαλούς πλεύσης των Ναυτιλλομένων, τρισάγιο στη μνήμη των πνιγέντων Ναυτικών και ρίψη στεφάνου από τον Δήμαρχο Άνδρου.

 

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα: 7:30 π.μ. 
*Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
* Στις Ιερές ακολουθίες θα ψάλλει η Βυζαντινή Χορωδία υπό τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.