Η Σύρος τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο της, Άγιο Νικόλαο

  • Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου, 2018 - 13:29

Με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρά το “τσουχτερό” κρύο και τον αέρα, ο εορτασμός του πολιούχου της Ερμούπολης, Αγίου Νικολάου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, ανήμερα της εορτής, ξεκίνησαν από το πρωί, με την τέλεση του Όρθρου, της Αρχιερατικής Χοροστασίας και της τέλεσης της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωροθέου Β', στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου της Ερμούπολης.

Ακολούθησε η Πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνας του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, την οποία συνόδευσε με τα εμβατήριά της η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και πλαισίωσαν μέλη των Προσκόπων Σύρου, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων, καθώς και μαθητές των σχολείων της Ερμούπολης.

Παρά την κακοκαιρία, πλήθος κόσμου ακολούθησε τη Λιτανεία, από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, στην πλατεία Μιαούλη, όπου εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας, έως την πλατεία Κανάρη, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Βρούτσης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απομάχων Ναυτικών, έριψαν στέφανα στη θάλασσα, στη μνήμη των ναυτικών που χάθηκαν στη θάλασσα, ενώ πλοία του Λιμενικού Σώματος, όπως και πλοιάρια του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Νεωρίου και των αλιέων, έπλευσαν εντός του λιμένα, τιμώντας τον προστάτη Άγιο της θάλασσας και των Ναυτικών, με χρήση και βεγγαλικών.

Αίσθηση στους ακολουθούντες της Λιτανείας, έκανε η προσέγγιση του Blue Star Paros, μετά τη ρίψη στεφάνων, καθώς προ της αναχώρησής του από το λιμάνι της Ερμούπολης, πλησίασε το θαλάσσιο χώρο, όπου πραγματοποιούνταν οι εορτασμοί, εκτινάσσοντας νερό από τις δύο πλευρές της πλώρης του, συμβολικά, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τιμής.

Αναλυτικό ρεπορτάζ, θα ακολουθήσει στην αυριανή έντυπη έκδοση της “Κοινής Γνώμης”.

 

Ετικέτες: