Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β' θα παραστούν στις εόρτιες εκδηλώσεις για τα Θεοφάνεια στην Ερμούπολη

Οι επικεφαλής κράτους και εκκλησίας στη Σύρο

  • Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, 2019 - 06:18

Ο ανώτατος άρχων του Ελληνικού Κράτους, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, καθώς και υψηλά ιστάμενα στελέχη της κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, θα παραστούν στους εορτασμούς των Θεοφανείων, που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμούπολη.
Οι αρχηγοί του κράτους και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας, αναμένεται να επισκεφτούν τη Σύρο, με αφορμή την τέλεση των εκδηλώσεων για τα Θεοφάνεια. Τόσο ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος Β' θα συμμετέχουν στις εόρτιες εκδηλώσεις, με τη διπλή, θρησκευτική και εθιμική-τοπική, σημασία, που είναι βαθύτατα εδραιωμένη στις καρδιές όλων και ιδιαίτερα των ναυτικών.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Τέρενς Κουίκ, ενώ παρόντες θα είναι επίσης, τόσο ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης (ΓΕΕΘΑ), Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όσο και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.
Η Λιτανεία, που θα πραγματοποιηθεί, από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρως έως την πλατεία Κανάρη, θα συνοδεύεται από την μπάντα του Ναυτικού, αλλά και από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Ερμούπολης με φρεγάτα του Π.Ν.
Σύσσωμος ο λαός της Σύρου, καθώς και οι επισκέπτες της εορταστικής περιόδου, καλούνται να συμμετέχουν στη μεγάλη και πάλλαμπρη αυτή θρησκευτική εορτή.
Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα των εορτασμών έχει ως εξής:
07:30π.μ.: Όρθρος
08:45π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
10:30π.μ.: Μέγας Αγιασμός
11:00 π.μ.: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β΄, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό.
Την πομπή θα πλαισιώσουν το Λιμενικό Σώμα, η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της Πλατείας Κανάρη.
11:30μ.μ.: Προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ προς τον Εξοχώτατο Κύριο Πρόεδρο της Δημοκρατίας-Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Παρακαλούνται η Ιερά Μητρόπολη για την ρύθμιση της τελετής και το Αστυνομικό Τμήμα για την ρύθμιση της τάξεως. Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Δημήτριος Στέλλας.

Ετικέτες: