Από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Τιμητική εκδήλωση για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές

  • Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου, 2019 - 06:24
  • /   Eνημέρωση: 4 Ιαν. 2019 - 19:01

Τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Νάξο.

Με ιδιαίτερα θετικά λόγια μίλησε ο κκ. Καλλίνικος προς το παρευρισκόμενο κοινό, υπογραμμίζοντας την αξία της μόρφωσης για τους νέους ώστε να θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και της προόδου.

Συγχαίρω την προσπάθεια όλων”

Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μετέβη στην Αίθουσα εκδηλώσεων «Ιάκωβος Καμπανέλλης» του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προ ημερών, όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας προς τιμήν των νεοεισαχθέντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αποφοίτων των Λυκείων της Νάξου κατά το έτος 2018.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ομίλησε ο Ιατρός Γιαννούλης Μανωλάς με θέμα: “Ο κίνδυνος των νέων από την χρήση καταστροφικών ουσιών (καπνός, αλκοόλ, ναρκωτικά κ.λ.π)” ενώ ακολούθως, απηύθηναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, ο Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου Νάξου, Ιωάννης Κόντες, η Καθηγήτρια, Ευθυμία Δέτση εκπρόσωπος του Γενικού Λυκείου Χαλκείου Νάξου, η κ. Μαρίνου εκπρόσωπος του ΕΠΑΛ Νάξου και ως εκπρόσωπος των επιτυχόντων η Αλεξάνδρα Κόντε, πρωτοετής φοιτήτρια της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος την διένειμε μαζί με τους επαίνους και αναμνηστικά δώρα στους επιτυχόντες.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κκ. Καλλίνικος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχία σας αγαπητά μου παιδιά. Συγχαίρω κι επαινώ τους καλούς γονείς σας για την αγάπη που σας έδειξαν και τη στοργή. Δίνουν αγώνα και οι γονείς πολυσήμαντο και σημαντικό. Πιέζονται οι άνθρωποι και οικονομικά και ψυχολογικά για να προετοιμαστούν τα παιδιά τους κατά τον καλύτερο τρόπο. Και είναι άξιοι συγχαρητηρίων και οι γονείς. Επίσης συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς σας που σας αγαπούν και καταβάλλουν προσπάθεια για τη δική σας γνώση. Εύχομαι καλή πρόοδο”.

 

Ετικέτες: