Κοπή πίτας της 6ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Λιμεναρχείου Σύρου

“Χρονιά ορόσημο και αφετηρία”

  • Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου, 2019 - 06:12

Σε μια λιτή εκδήλωση, εντός των εγκαταστάσεων του Λιμεναρχείου Σύρου, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Αγίου Βασιλείου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου κ.κ Δωρόθεου Β΄, ο οποίος ευλόγησε τις Αγιοβασιλειόπιτες της 6ης Περιφερειακής Διεύθυνσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς και του Λιμεναρχείου Σύρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου κ.κ Δωρόθεου Β΄, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Μαραγκός Γεώργιος, ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Πούλιος Παν., ο Αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου κ. Οικονόμου Γεωρ., η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Σύρου Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λαμπροπούλου Ολυμπία, ο Πρόεδρος Πρωτοδικών κ. Πασσιαλης Κων/νος, ο Διοικητής της Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Σύρου, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ Καραμήτσας Παν., ο πρόεδρος των συνταξιούχων ναυτικών κ. Μηλιός Γεωρ., ο πρόεδρος και ο γραμματέας του εργοστασιακού σωματείου Νεώριον Σύρου κ. Χατζαντώνης Αντ. και Ρηγούτσος Μάρκος, καθώς και συνεργαζόμενοι με την Υπηρεσία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ευχετήρια προσλαλιά του ευχαρίστησε τους Κυβερνήτες και τα Πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους κατοίκους των νησιών μας, τους ευχήθηκε για το νέο έτος και τους διαβεβαίωσε για την πρόθυμη, και πάντα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της, στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως στο έργο τους. Ταυτόχρονα, εξήρε το έργο και την αποδοτικότητα των στελεχών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και των κυβερνητών και πληρωμάτων των σκαφών, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον Αρχηγό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ Ράπτη Σταμάτιο, ο οποίος κατά το παρελθόν με επιτυχία υπηρέτησε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη Λιμενική Αρχή Τήνου και στην Α.Ε.Ν Πλοιάρχων Σύρου.

Στον χαιρετισμό του ο Διοικητής της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Πλοίαρχος Λ.Σ Γκίζης Ιάκωβος ευχήθηκε σε όλους ατομική και οικογενειακή υγεία, εκφράζοντας την προσδοκία η νέα χρονιά να είναι καλύτερη με ευόδωση κάθε στόχου.

Τέλος, στον χαιρετισμό του ο Λιμενάρχης Σύρου Πλωτάρχης Λ.Σ Βαμβακούσης Ιωάννης, ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους υγεία και δημιουργικότητα. Ακολούθως έκανε μια σύντομη αναδρομή στα πεπραγμένα της απελθούσας χρονιάς, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη, καθώς η υπηρεσία χειρίστηκε με επιτυχία υποθέσεις που αφορούσαν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, με σύλληψη δραστών και κατάσχεση αξιοσημείωτων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, κατά το μήνα Μάρτιο του έτους 2018, όπου η υπηρεσία σε συνεργασία με τη Δ/νση Ασφαλείας του Υ.ΝΑ.Ν.Π, εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, με φορτηγό πλοίο, πράξη που το τετελεσμένο της θα αποστερούσε από το Ελληνικό Δημόσιο περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ από διαφυγόντες φόρους και δασμούς. Στο σημείο εκείνο ευχαρίστησε θερμά τις δικαστικές Αρχές για τη συνδρομή και στήριξή τους στο δύσκολο έργο που επιτελούν τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Επίσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενίσχυση των επιχειρησιακών μέσων της Λιμενικής Αρχής Σύρου, μέσω δωρεάς περιπολικού οχήματος, τύπου τζιπ, το καλοκαίρι του 2018.

Με αφορμή τα παραπάνω σημείωσε ότι η απελθούσα χρονιά αποτελεί ορόσημο και αφετηρία, ώστε με τον ίδιο ζήλο και υπευθυνότητα, το νέο έτος να είναι ακόμη πιο δημιουργικό και εποικοδομητικό.