Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Η γιορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Σύρο

  • Τρίτη, 2 Απριλίου, 2019 - 10:19

Στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην εμβληματική περιοχή της Παρακοπής Σύρου, ιερούργησε προχθές ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενος από τον Εφημέριο του Ναού και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκού, του υποψηφίου Βουλευτή της ΝΔ κ. Φ. Φόρτωμα, του Επαρχιακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ερμούπολης κας Ανθής Χαλκιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ποσειδωνίας κ. Δημ. Νταλαχάνης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
   Κατά τη Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν μέλη της Χορωδίας του Ι. Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, εξετέθη σε προσκύνηση Τίμιο Ξύλο, κομισθέν από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, διά της Ηγουμενευούσης Μοναχής Παρθενίας, την οποία ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιδιαιτέρως ευχαρίστησε.
   Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην κένωση της θείας αγάπης διά του Σταυρού προς τον κόσμο και τον άνθρωπο και στην προσέγγιση του ανθρώπου στο Μυστήριο της Θείας Οικονομίας και Αγάπης, διά της σταυρικής ομολογίας της πίστεως, η οποία φέρει εν καρδία το μαρτύριο, και ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.
   Το απόγευμα, στον ίδιο Ναό θα πραγματοποιηθεί Διενοριακή Σύναξη, κατά την οποία θα ψαλούν οι Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού.