Μηνύματα Πίστεως με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

Ιδού, βαδίζομεν εις τα Ιεροσόλυμα

  • Σάββατο, 13 Απριλίου, 2019 - 09:39

Το πνευματικό ταξίδι της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα. Όλες οι ακολουθίες που παρακολουθήσαμε είχαν σκοπό να μας οδηγήσουν σε μια πιο βαθύτερη προσευχή, μια εγκράτεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέλος.

Σύμφωνα με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, από σήμερα υμνολογία της Εκκλησίας αλλάζει και τα ιερά αναγνώσματα δεν είναι πια διδακτικά, αλλά ιστορικά. Η Εκκλησία μας καλεί να κατανοήσουμε αυτά τα μηνύματα και ακόμη περισσότερο να ακολουθήσουμε αυτό που λέει η ευαγγελική περικοπή της πέμπτης Κυριακής των νηστειών: «Ιδού βαδίζομεν εις τα Ιεροσόλυμα.

Με τα λόγια αυτά, ο Ιησούς προσκαλεί τους μαθητές του να βαδίσουν μαζί του την πορεία που οδηγεί από τη Γαλιλαία στα Ιεροσόλυμα, εκεί όπου θα ολοκληρωθεί η λυτρωτική του αποστολή. Στο δρόμο, ο Ιησούς μιλούσε προφητικά στους μαθητές του και τους έλεγε τι ακριβώς θα πάθει εκεί που πηγαίνει τώρα. Ωστόσο, οι μαθητές του ήταν τόσο ενθουσιασμένοι που πήγαιναν όλοι μαζί στα Ιεροσόλυμα, με τη σκέψη ότι ο δάσκαλός τους θα καθίσει στο θρόνο του Δαυίδ να βασιλέψει και να μπορέσει να διορθώσει ή να καταργήσει όλα τα κακώς κείμενα που υπήρχαν στο Ισραήλ.