Πασχαλινό Μήνυμα του Καθολικού Επισκόπου Σύρου-Θήρας-Κρήτης ΣΕβ. π. Πέτρου Στεφάνου

"Η αγάπη μπορεί να νικήσει το κακό"

  • Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2019 - 12:16

Αγαπητοί μου Αδελφοί και Αδελφές, Χριστός Ανέστη!  Αλληλούια!

          Το Πάσχα είναι η αγγελία της Ανάστασης, η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο: Ο Χριστός πεθαίνει πάνω στον σταυρό, ανασταίνεται και γίνεται ο Κύριος της ζωής. Υποδέχομαι, ζω αυτήν την αγγελία πίστης η οποία με καθιστά ικανό να αλλάξω τη ζωή μου εκ των έσω, μετατρέποντας τη δυσκολία σε χαρά και τον πόνο σε ελπίδα.                 Το Πάσχα μας αναγγέλλει ότι ο Χριστός νίκησε το κακό και το θάνατο: «Ο Κύριος της ζωής ήταν νεκρός, τώρα είναι ζωντανός, θριαμβευτής». Ηττήθηκε ο θάνατος, νίκησε η ζωή. Αυτό  ήταν  το κεντρικό μήνυμα των αποστόλων και των πρώτων χριστιανών: Ο Ιησούς σταυρώθηκε και αναστήθηκε. Ο απόστολος Πέτρος, στο βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων αναφέρει: «οι Ιουδαίοι σκότωσαν τον Ιησού με το να τον κρεμάσουν σε ξύλο. Τούτον ο Θεός ανάστησε την τρίτη ημέρα….κι έδωσε να φανερωθεί σ ‘εμάς, που φάγαμε και ήπιαμε μαζί του μετά την ανάστασή του από τους νεκρούς» (Πραξ 10, 37-39). Εμείς, χάρη των  ιερών μυστηρίων, γινόμαστε συμμέτοχοι στη ζωή του αναστημένου Χριστού και φέρουμε μέσα μας το σπόρο της αιωνιότητας. Χάρη στην ανάσταση του Χριστού, η ζωή μας είναι ήδη «αιώνια ζωή».

      Από την στιγμή που ο Χριστός αναστήθηκε, η ζωή μας δεν είναι πια εγκαταλειμμένη  στην τύχη της, αλλά βρίσκεται  στα χέρια του Θεού Πατέρα, που μας αγαπά και μας έδειξε την αγάπη του μέσω της θυσίας του Υιού του, τού Ιησού Χριστού. «Έτσι αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε το μονογενή του Υιό, για να μη χαθεί κανείς που να πιστεύει σ ‘αυτόν, αλλά να έχει την αιώνια ζωή» (Ιω 3,16).

   Από την στιγμή που ο Χριστός αναστήθηκε, η αγάπη μπορεί να νικήσει το κακό, η διαφορετικότητα μπορεί να αποβεί πλούτος, ο πόνος μπορεί να γίνει σωτήριος, από το θάνατο μπορεί να αναγεννηθεί  η ζωή.                                                                                                                  Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές, σας καλώ να ζήσετε με χριστιανική χαρά και αγαλλίαση την Ανάσταση του Ιησού Χριστού και με τη βεβαιότητα  στην καρδιά σας  πως  ο Θεός παραμένει πιστός στην αγάπη του για εμάς.

Η Ανάσταση του Κυρίου είθε να είναι για όλους πηγή ελπίδας και έμπνευση προσφοράς και αγάπης.                                                                                        

                                                Καλό και Άγιο Πάσχα.

                                     

                                                          + Πέτρος Στεφάνου

Καθολικός Επίσκοπος Σύρου, Θήρας και Κρήτης