Περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης της Καθολικής Εκκλησίας

Αληθινά ξεχωριστή εμπειρία στους δρόμους του ιστορικού κέντρου

  • Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2019 - 20:37

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε πριν από λίγα λεπτά η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στην Ερμούπολη, η οποία λάμπρυνε τους πλημμυρισμένους από κατοίκους και επισκέπτες δρόμους του ιστορικού κέντρου.

Συμμετέχοντας στην κορύφωση του Θείου Δράματος, δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν τον Καθολικό Ναό, όπου τελέστηκε απόψε η Ακολουθία των Αγίων Παθών του Κυρίου.

Η τελετή ξεκίνησε με την ακολουθία του Λόγου, την ανάγνωση του Θείου Πάθους ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η Σταυροπροσκύνηση για να ολοκληρωθεί η ακολουθία με την περιφορά του Επιταφίου στους ώμους των νέων, στους δρόμους της Ερμούπολης.

Την τελετή των Αγίων Παθών, την οποία πλαισίωσε η πολυφωνική χορωδία του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, παρακολούθησαν ο βουλευτής Κυκλάδων, Αντώνης Συρίγος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και πλήθος κόσμου, ο οποίος συνόδευσε τον Επιτάφιο.

Κεντρικός σταθμός του Επιταφίου ήταν η πλατεία Μιαούλη, όπου σε λίγα λεπτά θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.