Με ειδική πτήση το Άγιο Φως στη Σύρο

  • Σάββατο, 27 Απριλίου, 2019 - 23:00

Με πολύ σεβασμό και τη δέουσα τιμή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, πλαισιωμένος από κληρικούς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, ενοριών του νησιού, υποδέχτηκε πριν από λίγα λεπτά στον Αερολιμένα της Σύρου το Άγιο Φως που θα διανεμηθεί στους πιστούς κατά την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Το Άγιος Φως μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αμέσως μετά την άφιξή του στον Αερολιμένα Αθηνών από τα Πανάγια Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων με ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο ναύλωσε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Ομίλου Onex Syros Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ χαρακτήρισε μεγάλη ευλογία το γεγονός ότι το Άγιο Φως ήρθε στην πόλη μας για να φωτίζει τη σκέψη μας, τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, προσθέτοντας πως πρόκειται για μία πράξη τόσο συμβολική, που φέρνει φως και ελπίδα στη ζωή μας σε μια εποχή όπου πολλά πράγματα γύρω μας είναι σκοτεινά, όσο και ουσιαστική, καθώς αυτό προέρχεται από τον Πανάγιο Τάφο.

Καταλήγοντας, ο Μητροπολίτης Σύρου ευχαρίστησε τόσο τον κ. Ξενοκώστα για την ευγενική πρωτοβουλία του, όσο και τις αρχές του τόπου οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση και κατέφτασαν στο Αεροδρόμιο του νησιού για να υποδεχτούν το Άγιο Φως και να το συνοδεύσουν στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο εργολάβος που έχει αναλάβει την ενδιάμεση σημερινή λειτουργία του Νεωρίου κ. Βασίλης Σαββίδης.

Μετά το νησί της Σύρου, το Άγιο Φως ταξίδεψε στην Τήνο, τη Σίφνο, τη Μήλο, την Πάρο και τη Νάξο.

Πρέπει να αναφερθεί πως αν και οι δημοσιογράφοι μετέβησαν στο αεροδρόμιο για να καλύψουν το γεγονός, ωστόσο εμποδίστηκε η λήψη φωτογραφιών από τον εξωτερικό χώρο. Αυτό ζητήθηκε από τον αστυνομικό σε συνέχεια της συνήθους τακτικής και κατά τα προηγούμενα χρόνια, αφότου είχε προσγειωθεί και είχε κλείσει τις μηχανές του το αεροσκάφος, ωστόσο ο ίδιος, αρνήθηκε επανειλημμένως στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων.