Ετήσιο «προσκύνημα» στη Μακρόνησο

  • Δευτέρα, 3 Ιουνίου, 2019 - 06:24

Αποδεχόμενος σχετική πρόταση του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, τέλεσε την ετήσια Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μακρονήσου, συνευχόμενου του Μητροπολίτη Σύρου και με τη συμμετοχή κληρικών από την Κέα και τη Λαυρεωτική.

Το παρών έδωσαν ο μεγάλος ευεργέτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου και εκ βάθρων ανακαινιστής του Ναού κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, ο πλοιοκτήτης κ. Προκοπίου, ο νεοεκλεγείς Έπαρχος Κέας – Κύθνου, Ιωάννης Ευαγγέλου, η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κέας, Ειρήνη Βελισσαροπούλου, ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ανωμεριτών Φραγκίσκα Κουνάνη και πλήθος προσκυνητών από την Κέα, την Κύθνο, τη Μύκονο, το Λαύριο και την Αθήνα.

«Η Εκκλησία είναι ενότητα και ενότητα είναι αγάπη»

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε για την αποδοχή της προσκλήσεως του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη διδασκαλία του εορταζομένου -την 1η Ιουνίου- Αγίου Ιουστίνου. Ο Φιλόσοφος και Μάρτυρας δίδασκε ότι κάθε άνθρωπος διαθέτει στην ψυχή του καλά και ευγενικά χαρακτηριστικά, τα οποία ο συνάνθρωπός του οφείλει να αναδεικνύει με την ενότητα της αγάπης, αντί, με διχαστικές νοοτροπίες να τονίζει κάθε αρνητικό χαρακτηριστικό του, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι ενότητα και ενότητα είναι αγάπη.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο των κεκοιμημένων στη Μακρόνησο κρατουμένων. Ακολούθως, παρετέθη πλούσια δοχή προς τους προσκυνητές από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, ενώ πολιτιστικά συγκροτήματα από την Κέα και την Κερατέα παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς.

Την ευθύνη για την επιτυχή προετοιμασία και άψογη διοργάνωση των Εκδηλώσεων είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κέας, Πρωτοπρ. Ελευθέριος Δεμένεγας.