Πλήθος πιστών και επισήμων τίμησαν τα ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’

«Θα είμαι πάντοτε δίπλα σας ταπεινός συνοδοιπόρος»

Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρα Δωροθέου εορτάστηκε χθες στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ έγινε δέκτης ευχών και συγκινητικών εκδηλώσεων αγάπης και σεβασμού από τους πιστούς του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, εκτέθηκε προς προσκύνημα η Τιμία Κάρα τής Αγίας Φεβρωνίας, η οποία διεκομίσθη από την Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

Στη λειτουργία συμμετείχαν επίσης κληρικοί από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τη Λάρισα και τη Μύκονο, ο Αρχιμανδρίτης Καλλινίκος Τσούσης από την Άνδρο και η Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου.

Τα ονοματήρια του Σεβασμιωτάτου Δωροθέου Β’ τίμησαν με την παρουσία τους ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. π. Πέτρος Στεφάνου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας, οι Αρχηγοί του ΓΕΝ και του Στόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι Σύρου - Ερμούπολης Νίκος Λειβαδάρας και Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης,  ο νεοεκλεγείς Έπαρχος Κέας- Κύθνου Γιάννης Ευαγγέλου, σπουδαστές της ΑΕΝ Σύρου, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων «ΚΑΡΑΒΟΓΙΑΝΝΟΣ», «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» και «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και συλλόγων.

Το θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος προέβη σε μία θεολογικά και ιστορικά τεκμηριωμένη αναφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην σύγκληση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου και την καταδίκη του Αρείου από τους θεοφόρους Πατέρες που την συγκρότησαν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο τιμώμενος άγιος Δωρόθεος Επίσκοπος Τύρου, και με θερμά λόγια στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’.

Συγκινητικές εκδηλώσεις αγάπης και σεβασμού

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους Κληρικούς και το λαό για την παρουσία τους, τον Αρχηγό του ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαος Τσούνης ΠΝ διότι επέλεξε το νησί της Σύρου για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Πολεμικού Ναυτικού «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και τους Εφημερίους του Μητροπολιτικού Ναού για την προετοιμασία της χθεσινής εορτής. Παράλληλα αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις ευχές που έχει δεχθεί στο Επισκοπείο από πιστούς της Σύρου και των άλλων νησιών τονίζοντας πως όλα αυτά τα συγκινητικά λόγια τον έχουν αιχμάλωτο της καρδιάς τους και της αγάπης τους. «Με πολυχρονίσατε και σας ευχαριστώ, αλλά στα χέρια μας είναι η πνοή του Θεού και Εκείνος ξέρει πόσα θα ζήσουμε. Όσα χρόνια θα ζήσω κι όσο η καρδιά μου θα κρατάει μέσα της το πυρ της ζωής, θα εργάζομαι γι’ αυτό το λαό, γι’ αυτή τη Μητρόπολη, για τους καλούς κληρικούς, τους νέους, τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τους φτωχούς και ανήμπορους. Θα είμαι πάντοτε δίπλα τους ένας ταπεινός συνοδοιπόρος», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’.

Τέλος, προσέφερε στον αποχωρούντα λόγω ορίου ηλικίας Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειο Πέππα αντίγραφο της Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου.