Παμμηλιακός εορτασμός στις Ιερές Κατακόμβες

  • Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2019 - 09:26

Ο λαός της ιεράς νήσου Μήλου (ΦΕΚ 130/05.06.2014, τ. Α΄) εορτάζει και τιμά τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των απ’ αιώνων κεκοιμημένων στις ιερές Κατακόμβες, το μοναδικό αυτό ανά την ňάδα Παλαιοχριστιανικό Ταφικό Μνημείο, με τή συμμετοχή τῶν υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ προσκληθέντων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου καί Γλυφάδας κ. Αντωνίου, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

07.00 μ.μ.: Εκκίνηση Λιτανευτικής πομπής των ιερών εικόνων των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών, από τον Ιερό Ναό τοῦ Αγίου Νικολάου Τρυπητής προς τον χώρο των Κατακομβών, με επικεφαλής τους Σεβασμιωτάτους Ἀρχιερεῖς, τον ιερο κλήρο και τους τα πρώτα φεροντες, πλαισιουμένης από την Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος, η οποία θα λαμπρύνει τις εορταστικές Εκδηλώσεις κατόπιν σχετικής εντολής του Ενδοξωτάτου Αρχηγού του Λ.Σ.

07.30 μ.μ.:Αμέσως μετά την άφιξη της λιτανείας στις Κατακόμβες, θα τελεσθεί στον προ αυτών αύλιο χώρο Εόρτιος Πανηγυρικός Τρισαρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας κ. Αντωνίου, και η κατά το έθος εντός των Ιερών Κατακομβών επιμνημόσυνη Δέηση.

8:30 μ.μ.: Μετά το πέρας του Εσπερινού, η λιτανεία θα επανέλθει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον αύλιο χώρο του οποίου θα πραγματοποιηθεί Πολιτιστική Εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν:

✓Η Φιλαρμονική του Λιμενικού Σώματος.

✓Η Παιδική Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Πολιτιστικού Συˆόγου «ΜΗΛΙΩΝ ΤΕΧΝΕΣ».

✓Η Χορευτική Ομάδα Ενηλίκων και Παιδιών «ΜΙΜΑΛΙΣ» του Συˆόγου Γυναικών Μήλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 - Ι. Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΡΥΠΗΤΗΣ

07.30-10.45 π.μ.: Όρθρος και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου.

Καλούνται άπαντες οι Μήλιοι να παραστούν στις ως άνω ιερές Ακολουθίες και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις, οι οποίες απονέμουν τιμή στους κεκοιμημένους στις ιερές Κατακόμβες προγόνους μας, και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο το μοναδικό αυτό Μνημείο, το οποίο, μετά την ανακήρυξη της Μήλου ως ιεράς νήσου, έχει ως γνωστόν καταστεί σημαντικός τουριστικός και προσκυνηματικός προορισμός, υψηλής επισκεψιμότητος. 

Το εσπέρας του Σαββάτου, προς διευκόλυνση των Προσκυνητών, θα εκτελεσθούν δωρεάν, με μέριμνα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου και των Εφημερίων, τα παρακάτω δρομολόγια προς τον Άγιο Νικόλαο Τρυπητής:

α. 06.20 μ.μ.:Αποˆωνία-Τριοβάσαλος-Πλάκες-Άγιος Νικόλαος.

β. 06.30 μ.μ.: Ζεφυρία-Παπικινού-Αδάμαντας-Καρόδρομος-Άγιος Νικόλαος.

Tην Κυριακή 23 Ιουνίου το πρωί, θα εκτελεσθεί το δρομολόγιο:

08:00π.μ. Ζεφυρία – Παπικινού – Αδάμαντας – Καρόδρομος – Άγιος Νικόλαος