Λαμπρός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σύρο

Δεκάδες κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν την ευλογία της Παναγίας

  • Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2019 - 16:23

Πλήθος πιστών συνέρρευσε και φέτος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Ερμούπολη για να προσκυνήσει την εικόνα της και να λάβει την ευλογία και τη χάρη της.

Παραμονή της μέγιστης Θεομητορικής εορτής, τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Σύρου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ. Παντελεήμονος, μετά το πέρας του οποίου πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Ερμούπολης.

Την πομπή συνόδευσαν μέλη του Σώματος Προσκόπων, της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης – ανάμεσά τους και ο νέος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας- , εκπρόσωποι του στρατού και των σωματείων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων και φορέων.

Δεκάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας των Κυκλάδων που είχαν κατακλύσει τα πεζοδρόμια κατά μήκος του ιστορικού κέντρου δέχονταν την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου, καθ’ όλη τη διάρκεια της πάνδημης Λιτάνευσης.

Σημειώνεται ότι, σήμερα το πρωί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε ο Όρθρος και ακολούθησε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ. Παντελεήμονος.