Η τεράστια σημασία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα σημερινά "Μηνύματα Πίστεως" με την κ. Αλεξάνδρα Φετουρή

"Ο θάνατος νικήθηκε, το μικρόβιό του ξεψύχησε"

  • Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2019 - 13:55

Με τη δύναμη του Θεού ολοκληρώθηκε ο δεκαπενθήμερος κύκλος παρακλήσεων υπέρ της Αγίας Θεοτόκου και σήμερα εορτάζεται η Κοίμηση της Παναγίας.

Όπως επισημαίνει η κ. Αλεξάνδρα Φετουρή, η σημερινή εορτή θα έπρεπε να μας συγκινεί και να μας γεμίζει θλίψη. Παρόλα αυτά, εμείς εορτάζουμε τον θάνατο της Παναγίας με τόση μεγάλη χαρά και του έχουμε δώσει τον χαρακτηρισμό «Πάσχα του καλοκαιριού».

«Μόνο ο χριστιανισμός γιορτάζει τον θάνατο, γιατί ο πιστός Χριστιανός δεν πιστεύει στο θάνατο, ο θάνατος είναι μόνο μια μετάβαση σε μια άλλη την αιώνια ζωή. Πριν έρθει ο Χριστός, όλα ήταν νεκρά μέσα στον κόσμο, οι άνθρωποι ζούσαν με τον φόβο του θανάτου, ότι τέλειωνε η ζωή τους. Τότε ακριβώς ήρθε ο υιός της Παρθένου και με την Ανάστασή του έδωσε μια άλλη όψη, μια ελπίδα ότι η ψυχή του ανθρώπου δεν πεθαίνει ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το γεγονός αυτό έδωσε μεγάλη παρηγοριά, ζωοποίησε τον άνθρωπο, τον έκανε να σκέφτεται πολύ διαφορετικά πια τόσο για την παρούσα, όσο και για τη μέλλουσα ζωή.

«Η γιορτή του Θανάτου είναι για όλους εμάς σήμερα Πάσχα, είναι εορτή αθανασίας».

Η εορτή της Παναγίας μας δίνει το μήνυμα ότι ο θάνατος νικήθηκε, το μικρόβιο του θανάτου ξεψύχησε, δεν έχει δύναμη να προσβάλει κανέναν, η Παναγιά δέχτηκε και τη τον θάνατο, γιατί ήταν άνθρωπος όπως όλοι εμείς. Ωστόσο, μετά την Ανάσταση του Χριστού ο θάνατος έχει πεθάνει, δεν υπάρχει. Ο θάνατος  το τελευταίο σκαλοπάτι κάθε ανθρώπου που έρχεται στη δύση της ζωής του και αμέσως ανεβαίνει σε μια δόξα αιώνιας ζωής.