Λαμπρή υποδοχή στην Ιερά Εικόνα Παναγίας της "Κανάλας" στο Βύρωνα

  • Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2019 - 14:59

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Βύρωνος- Νέας Ελβετίας πραγματοποιήθηκε προευτρεπισμένη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής  κ. Δανιήλ και τους συνεργάτες του, λαμπρή υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας», την οποία διεκόμισε από την Κύθνο ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στα πλαίσια του εορτασμού των ΙΖ’ Δημητρίων, προς ευλογία, αγιασμό και επιστηριγμό του Κλήρου, των Μοναχικών Ταγμάτων και του λαού, ύστερα από παρακλητικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. Χριστοδούλου. Η Αγία Εικόνα της Παναγίας «Κανάλας», συνοδευόμενη από τον Πρωτοπρ. Νικόλαο Δανιήλ και εκπρόσωπο του, κωλυθέντος για υπηρεσιακούς λόγους να παραστεί, Δημάρχου Κύθνου κ. Γαρδέρη, μετεφέρθη επί στρατιωτικού οχήματος από το Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής προς το σημείο της επίσημης υποδοχής της, πλαισιουμένη από την Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας, νέους και νεάνιδες του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέριχας» της Κύθνου και στρατιωτικού αγήματος της ΑΣΔΕΝ.

Στην υποδοχή παρέστησαν ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Καλλιάνος, Εκπρόσωπος του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κουμουτσάκου, η Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κα Αικ. Μονογυιού, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος κ. Γ. Δημητρόπουλος, εκπρόσωποι όλων των Βαθμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέγα πλήθος πιστού λαού και πολλοί Κύθνιοι παροικούντες στην Αθήνα.

Επηκολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ κατά τον οποίο το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καισαριανής κ. Δανιήλ, ο οποίος ομίλησε επί του χαιρετισμού «Χαίρε λιμήν των του βίου πλωτήρων», υπογραμμίσας ότι καθώς ο Ναός της Παναγίας «Κανάλας» ευρίσκεται σε παραθαλλάσιο μέρος της Κύθνου, συμβολίζει ακριβώς αυτό: ότι η Παναγία είναι το λιμάνι στο οποίο καταφεύγουμε για να βρούμε προστασία και γαλήνη. 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καισαριανής κ. Δανιήλ, υπομνημάτισε λίαν επιτυχώς την επί της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας « Κανάλας» επιγραφή : « «Ο το χαίρε πριν τη πανάγνω μηνύσας τα σύμβολα νυν του Πάθους προδεικνύει, Χριστός δε θνητήν σάρκα ενδεδυμένος πότμον δεδοικώς, δειλιά τούτο βλέπων», τονίζοντας ότι οι πιστοί, προσκυνούντες την Αγία Εικόνα και βλέποντας τα σύμβολα του Πάθους του Κυρίου, αντλούν δύναμη, ώστε, όπως ο Χριστός διήλθε διά του Πάθους και του Θανάτου με τη δύναμη της θεότητός Του, να διέρχονται νικηφόρα τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της ζωής με τη δύναμη της πίστεως!

 Ευχαρίστησε, τέλος, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και ευχήθηκε να ποιμαίνει επί πολλά έτη το νησιωτικό λαό της Μητροπόλεώς του, ως καλός ποιμένας, απλανής διδάσκαλος και φιλόστοργος πνευματικός πατέρας!

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής κ. Δανιήλ για την αγάπη του και για όσα του έχει επιδαψιλεύσει από τα φοιτητικά έδρανα μέχρι σήμερα, και τόνισε ότι η για πρώτη φορά έξοδος από την Κύθνο στο Λεκανοπέδιο Αττικής της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Κανάλας» αποτελεί έκφραση αγάπης και τιμής προς το πρόσωπό του.

 Η ιερά Εικόνα της Παναγίας της «Κανάλας», προς προσκύνηση της οποίας συρρέουν πλήθη πιστών, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας-Βύρωνος έως την 29η Οκτωβρίου.