Στη Σύρο ο Καρδινάλιος Leonardo Sandri

  • Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2019 - 13:27

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, η τοπική εκκλησία της Σύρου υποδέχθηκε τον Εκλαμπρότατο Καρδινάλιο LEONARDO SANDRI, στη σύντομη επίσκεψή του στη Σύρο, στα πλαίσια της περιοδείας του στην Ελλάδα, ως προέδρου της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες.

‘Εφτασε στη Σύρο ακτοπλοϊκώς, την Παρασκευή το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον Αποστολικό Νούντσιο στην Ελλάδα Σεβασμιότατο SAVIO HON TAI FAI και τον πανοσιολογιότατο γραμματέα του. Στο λιμάνι τους υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Σύρου Σεβασμιότατος Πέτρος Στεφάνου, ο Επίσκοπος πρώην Σύρου Σεβασμιότατος Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ο Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής Σύρου Πανοσιολογιότατος πατέρας Αντώνιος Βουτσίνος και εκ μέρους του ιερού κλήρου ο π. Νικόλαος Ρούσσος.

Ακολούθησαν σύντομες διαδοχικές προσωπικές συναντήσεις του Εκλαμπρότατου Καρδιναλίου με το Σεβασμιότατο Πέτρο Στεφάνου, και τον Επίσκοπο πρώην Σύρου Σεβασμιότατο Φραγκίσκο Παπαμανώλη.

Στις 17.30 τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Θεομητορικό Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης, μαζί με τον ιερό κλήρο της Σύρου και πολυπληθείς πιστούς. Ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος LEONARDO SANDRI, μετέφερε σε όλους το θερμό χαιρετισμό του Αγίου Πατέρα, του Πάπα Φραγκίσκου, και χορήγησε την Αποστολική ευλογία, ως δείγμα αγάπης και εγγύτητας.

Στην τελετή ήταν παρών ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Νίκος Λειβαδάρας και εκλεγμένοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε συνάντηση με τον ιερό κλήρο, τους ιερομονάχους, τους μοναχούς και τις μοναχές, τους κατηχητές και τους εμψυχωτές της νεολαίας και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Θεσμών της Επισκοπής και του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Πέτρος Στεφάνου παρέθεσε δείπνο για τους εκλεκτούς επισκέπτες, στο οποίο παρακάθισαν και οι ιερείς, οι ιερομόναχοι, οι μοναχοί και οι μοναχές της τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Σάββατο το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους και ακολούθησε η επίσκεψη του Καρδιναλίου και της συνοδείας του στους ηλικιωμένους τροφίμους του Ησυχαστηρίου «Παναγία της Ελπίδας».

Ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος LEONARDO SANDRI, ο εξοχότατος Νούντσιος και ο Γραμματέας του Καρδιναλίου, αναχώρησαν αεροπορικώς, προκειμένου να συνεχίσουν την περιοδεία τους με την επίσκεψη στην εκκλησιαστική επαρχία της Θεσσαλονίκης.