Ιερά Μητρόπολη Σύρου

Μουσική πανδαισία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Ερμούπολη

  • Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:30

Οι λειτουργικές τελετές και πνευματικές εκδηλώσεις για την ενιαύσιο μνήμη του Πολιούχου Σύρου-Ερμούπολης Αγίου Νικολάου, επελέγησαν απόψε με την καθιερωμένη μεθέορτο μουσική Εκδήλωση στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ερμούπολης, παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και πλήθους πλήθους πιστών και φιλομούσων που κατέκλυσαν τον Ναό.

Στην Εκδήλωση συμμετείχε η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σύρου και η Ανδρική Χορωδία Αγίου Νικολάου, υπό τη Διεύθυνση του Μαέστρου κ. Ιωάννη Αργυρίου, η οποία απέδωσε Εκκλησιαστικούς ύμνους.

Το Μουσικό Μέρος της Εκδήλωσης είχε τίτλο «ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ», ένα ρεσιτάλ για πιάνο και φωνή σε διασκευή-μεταγραφή Στέφανου Κορκολή και απόδοση από τον ίδιο τον Συνθέτη και τη Σοφία Μανουσάκη, με ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Δημήτρη Χριστοδούλου, Νίκου Καβαδδία, ΚΠ Καβάφη, Νίκου Γκάτσου, Νότη Περγιάλη και Γ. Εμιρζά, που μελοποίησαν οι Μίκης Θεοδωράκης, Θάνος Μικρούτσικος, Μάνος Χατζηδάκις και Στέφανος Κορκολής, και που ενθουσίασαν και συνεπήραν τους ακροατές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ συνεχάρη τους δύο εκλεκτούς Καλλιτέχνες και ευχήθηκε σε όλους υγεία και μια ζωή γεμάτη ποίηση, μουσική και αρμονία!