Ποιμαντική επίσκεψη Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Δωροθέου Β' στην Άνδρο

  • Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2020 - 16:12

Ενώ είχε προγραμματισθεί ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ στην Κύθνο, για την εορτή του Αγίου Αντωνίου και για σήμερα στη Σέριφο, για την εορτή του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Αθανασίου, επίσκεψη στο Γυμνάσιο-Λύκειο της νήσου και ευλογία της Βασιλειόπιττας, ούτε στην Κύθνο κατέστη δυνατόν να πλεύσει, λόγω παραμονής του πλοίου στο λιμάνι της Σύρου, εξ αιτίας της κακοκαιρίας, ούτε στη Σέριφο από τον Πειραιά, λόγω απαγόρευτης του απόπλου των πλοίων.
Παρά ταύτα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄έπλευσε, μέσω Ραφήνας, στην Άνδρο και επεσκέφθη τους εορτάζοντες Ιερούς Ναούς Αγίου Αντωνίου Απροβάτου και Αγίου Αντωνίου Σιδόντα, στην περιοχή του Κάβο-Ντόρο, όπου ετέλεσε την Αρτοκλασία και ομίλησε προς τους συνηγμένους πιστούς, αναφερθείς στον προσωπικό αγώνα του καθενός για την κατά Χριστόν άσκηση και ζωή και την εσωτερική κάθαρση, επί της οποίας εδράζεται η αληθινή αγάπη, "η συνηλικιώτης με τους αιώνες", κατά τον Άγιο Μάξιμο τον Ομολογητή.

Αμέσως μετά, ο ο Σεβασμιώτατος επεσκέφθη το Ναυτικό Παρατηρητήριο Αμμολόχου και ευχήθηκε στον Διοικητή και τους εκεί υπηρετούντες στρατευσίμους, στους οποίους απηύθυνε νουθεσίες και συμβουλές για τη ζωή τους, εφιστώντας την προσοχή τους στη σωστή αξιοποίηση του χρόνου, υπογραμμίζοντας ότι στην περίοδο της νεότητας κυρίως αποθησαυρίζονται στην ψυχή του ανθρώπου και τα καλά και τα χρήσιμα, για τη ζωή του, αλλά και τα περιττά.