Εορτασμός των ονοματηρίων του Μητροπολίτη Σύρου κ.κ.Δωροθέου Β'

  • Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020 - 12:24

Γνωστοποιείται ότι η εόρτιος µνήµη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου Επισκόπου Τύρου, Εφόρου και Προστάτου του Σεβασµιωτάτου Ποιµενάρχου µας, λόγω των ισχυόντων µέχρι και την 05.06.2020 µέτρων υγειονοµικής προστασίας, θα τιµηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταµορφώσεως του Σωτήρος ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

07.30 π.µ. : Όρθρος

08.15 π.µ. : Αρχιερατική Χοροστασία

08.45 π.µ. : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του άγοντος τα ονοµαστήριά του Σεβασµιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και µε τη λειτουργική και συνευχητική παρουσία όλων των Εφηµερίων της Σύρου, η οποία, για τους µή δυναµένους να εκκλησιασθούν, θα αναµεταδοθεί απ’ ευθείας από τον Τηλεοπτικό Σταθµό ”SYROS ΤV1” από ώρας 8:15 π.µ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και µόνο κατά την διανοµή του Αντιδώρου, ο Σεβασµιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα δεχθεί τις ευχές όσων πιστών το επιθυµούν. Τελετάρχης ορίσθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλµπέσκου και Οµιλητής ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός.

Σηµειώνεται ότι δεν θα τελεσθεί Aρχιερατικός Εσπερινός την παραµονή της εορτής, ούτε ο Σεβασµιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα δεχθεί το απόγευµα, ως κατ’ έτος, ευχετήριες επισκέψεις στο Επισκοπείο.