Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β' προς τους υποψήφιους των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

"Μία νέα όμορφη και δημιουργική σελίδα στο βιβλίο της ζωής σας"

  • Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 2020 - 17:02

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, απευθύνει  προς τις μαθήτριες και τους μαθητές των νήσων της Ιεράς Μητροπόλεως, που συμμετείχαν σ΄ αύτές εξετάσεις, το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Αγαπημένα μου παιδιά,

 Σας αξίζουν συγχαρητήρια θερμά, διότι κάτω από δύσκολες συνθήκες και πρωτόγνωρες περιστάσεις επιμείνατε στην προσπάθειἀ σας και αγωνιστήκατε με όλες σας τις δυνάμεις για να κατακτήσετε τον ωραίο στόχο σας, να ακολουθήσετε, δηλαδή, ανώτερες και ανώτατες σπουδές.

Σας συγχαίρω εγκάρδια και πατρικά!

Όλους και όλες!

Και όσους είδαν και όσους δεν είδαν τα ονόματά τους στους πίνακες των αποτελεσμάτων.

Και ως πατέρας, απευθύνομαι πρώτα στα αγαπητά μου παιδιά, που δεν είχαν την ευκαιρία αυτή τη φορά να δουν το όνομά τους στους καταλόγους των εισακτέων, για να τους τονίσω ότι αυτό δεν σημαίνει απόρριψη σε καμιά περίπτωση.        Είναι η αφορμή για μια νέα προσπάθεια ή η ώθηση για έναν άλλο προσανατολισμό της ακαδημαϊκής ή της επαγγελματικής σας πορείας.

Πολλοί δρόμοι ανοίγονται μπροστά σας, παιδιά μου, και εύχομαι ο Θεός να σας φωτίσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή, αυτή που θα σας αναπαύσει, θα σας ικανοποιήσει και θα δρομολογήσει ορθά το μέλλον σας.

Σφίγγω το χέρι των νέων μας φοιτητών και συμμερίζομαι τη χαρά των γονέων και των διδασκάλων τους, που είδαν τους κόπους τους να καρποφορούν!

Αγαπητά μου παιδιά,

η νέα σελίδα που άνοιξε και ήδη γράφεται στο βιβλίο της ζωής σας είναι όμορφη, δημιουργική, αισιόδοξη, και ταυτόχρονα δύσκολη και απαιτητική!

Ο αγώνας σας συνεχίζεται, μέχρι να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας και να συνεισφέρετε, ως ικανοί επιστήμονες και ευσυνείδητοι επαγγελματίες, στην πρόοδο των νησιών μας και της πατρίδας μας!

Σ’ αυτό τό νέο και σε αχαρτογράφητα ακόμα νερά ταξίδι της ζωής σας, να γνωρίζετε ότι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία και την ασφάλειά του είναι η πίστη στο Θεό και η εμπιστοσύνη στην αγάπη και την πρόνοιά Του.

Και σας διαβεβαιώνω ότι, ως Επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας, θα βρίσκομαι πάντα δίπλα σας, με ενδιαφέρον, αγάπη και προσευχή, με ανοιχτή πάντοτε την πόρτα της καρδιάς μου, αλλά και της  Μητροπόλεώς μας.

 

Με πατρικές ευχές και αγάπη

† Ο  ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β’»