Ο Λόγος του Κυρίου από την Καθολική Εκκλησία Σύρου

“Ο Ιησούς μας καλεί να αλλάξουμε προοπτική στη ζωή μας”

  • Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021 - 10:54

 

Νέα μηνύματα της Καθολικής Εκκλησίας Σύρου, μέσω μίας ακόμη ευαγγελικής περικοπής σχετικά με το ζήτημα της νηστείας και της σύνδεσης των ανθρώπων με τον Θεό. 

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η σημερινή προσέγγιση σχετικά με τον διαφορετικό τρόπο που μπορεί να ακολουθήσει η κάθε κοινότητα, για να "επικοινωνήσει" με το "θείον". 

Ειδικότερα, στη σημερινή διαδικτυακή εκπομπή "Ο Λόγος του Κυρίους", ο π. Γιάννης Μαραγκός προλογικά αναφέρει τα εξής: "Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή που καλούμαστε σήμερα να μελετήσουμε, οι μαθητές του Ιωάννη βαπτιστή και οι μαθητές των Φαρισαίων προβληματίζονται, αλλά γύρω από τη νηστεία. Δεν προβληματίζονται όμως για το νόημα που έχει το να νηστεύω ή όχι, αλλά για το γεγονός ότι κάποιοι άλλοι, οι μαθητές του Ιησού που λένε ότι και αυτοί είναι καλοί Ιουδαίοι, ωστόσο την θρησκευτικότητά τους την Ιουδαϊκή την αγνοούν ή την ερμηνεύουν διαφορετικά. Το πρόβλημα λοιπόν των μαθητών του Ιωάννη και των Φαρισαίων είναι γιατί δεν κάνουν όπως κάνουμε κι εμείς μίας και όλοι είμαστε Ιουδαίοι".