Μήνυμα του Καθολικού Επισκόπου Σύρου για τη νέα σχολική χρονιά

  • Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2021 - 13:11

Αγαπητοί και αγαπητές μου μαθητές και μαθήτριες, γονείς και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, με την ελπίδα πως σταδιακά θα επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και με αυτή την ευκαιρία απευθύνω σε όλους και όλες τις εγκάρδιες πατρικές ευχές μου, να είναι και αυτή η περίοδος γόνιμη και αποδοτική.

Η δοκιμασία που περνάμε τα τελευταία δυο χρόνια, λόγω της πανδημίας, μας έκανε να εκτιμήσουμε το αγαθό της εκπαίδευσης που παρέχεται μέσα στο σχολικό περιβάλλον, με τη συνύπαρξη και τη συνεργασία, τη δημιουργία μικρών κοινοτήτων από πρόσωπα που επιδιώκουν να προσφέρουν και να πάρουν γνώση και μόρφωση, προετοιμάζοντας τις νέες γενιές να δημιουργήσουν, με εφόδιο την παιδεία, το αύριο της κοινωνίας μας. Έχω μια ιδιαίτερη σκέψη για τα παιδιά που αλλάζουν βαθμίδα εκπαίδευσης και ακόμη περισσότερο για εκείνα που για πρώτη φορά εισέρχονται στο σχολικό περιβάλλον. Με χαρά, με τόλμη και αισιοδοξία, αλλά κυρίως με την ανοιχτή αγκαλιά των παλαιότερων, εύχομαι πολύ σύντομα να ενταχθούν στη σχολική οικογένεια.

Αγαπητοί μου γονείς και εκπαιδευτικοί, με τον κόπο σας, την καθημερινή φροντίδα αλλά κυρίως την αγάπη σας, δώστε ό,τι καλύτερο διαθέτετε στα παιδιά των οποίων έχετε την ευθύνη της διαπαιδαγώγησης. Διδάξτε τους και μεταδώστε τους τις πολιτιστικές, ηθικές, κοινωνικές, πνευματικές και θρησκευτικές αξίες, ουσιώδεις για την ανάπτυξη και την ευημερία τους, ασκώντας την διαπαιδαγωγική αποστολή σας. Βοηθήστε τα να μεγαλώσουν με ελευθερία και υπευθυνότητα, απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάληψη οποιουδήποτε καθήκοντος στην κοινωνία, κατά την ενηλικίωσή τους. Με τη μαρτυρία της ζωής σας και με το λόγο, διαπαιδαγωγήστε τα στο διάλογο, στην κοινωνικότητα, στη νομιμότητα, στην αλληλεγγύη και στην ειρήνη, καλλιεργώντας τις βασικές αρετές της δικαιοσύνης και της αγάπης.

Ως επίσκοπος της Καθολικής Τοπικής Εκκλησίας, είμαι πρόθυμος να συμβάλω στις προσπάθειές σας, ενώ σας συνοδεύω με την προσευχή μου και παρακαλώ το Θεό να σας ευλογεί και να σας φωτίζει στην πορεία σας !