Η Σύρος εορτάζει ξανά με λαμπρότητα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο

  • Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:24

Μετά από τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία κατά την προηγούμενη χρονιά, φέτος το νησί της Σύρου εορτάζει ξανά, με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, τηρουμένων ωστόσο των προστατευτικών μέτρων κατά της πανδημίας, τον πολιούχο της, Άγιο Νικόλαο.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε, εντός του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθεος Β', παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Νίκου Λειβαδάρα, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου - Ερμούπολης, εκπροσώπων της Καθολικής Εκκλησίας, εκπροσώπων της μαθητικής κοινότητας, τοπικών φορέων και πιστών, ενώ πραγματοποιήθηκε και λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου, την οποία συνόδευσαν σπουδαστές της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού της Ερμούπολης, μέλη του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και μέλη του τοπικού Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, υπό τα εμβατήρια της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

Τον εορτασμό και τη λιτανεία της εικόνας "συνόδευσε" και το Blue Star Paros με συριγμούς από το λιμάνι της Ερμούπολης, καθώς και πλήθος αλιευτικών πλοιαρίων του Αλιευτικού Συλλόγου Σύρου και, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, που ως είθιστε με καπνογόνα απέδωσαν τιμές στον Άγιο Νικόλαο.

Από τον Σεβασμιώτατο αναπέμφθηκε δέηση υπέρ των ναυτιλομένων, ενώ ερίφθησαν στέφανα εις μνήμην των πνιγέντων ναυτικών.

Ετικέτες: