"Φωτεινός" ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο

  • Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου, 2022 - 11:42

Με τη συμμετοχή πιστών στη λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ και την τήρηση υγειονομικών μέτρων εντός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Σύρο, με την κορύφωση της θρησκευτικής εκδήλωσης να έλαβε χώρα στο λιμάνι της πόλης, όπου και τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και έγινε η ρίψη του σταυρού.

Παρούσα ήταν η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής, Χριστιάννα Καλογήρου, ενώ επιπλέον συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνα Μονογυιού, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς επίσης και απλοί πολίτες που πλαισίωσαν τον Μητροπολίτη Σύρου κατά τη διάρκεια της λιτανευτικής πομπής.

Σημειώνεται πως στον εορτασμό συμμετείχαν εκπρόσωποι των Προσκόπων, του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου, καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, φέτος ο σταυρός ήταν ξύλινος ώστε οι πολίτες που συμμετείχαν στον εορτασμό να μην χρειαζόταν να καταδυθούν. Από τους ίδιους δε, το Λιμεναρχείο Σύρου είχε ζητήσει τη διενέργεια των απαραίτητων test λόγω πανδημίας.

Η εικόνα στο λιμάνι της Ερμούπολης ήταν εντυπωσιακή με μικρά πλοιάρια, βάρκες, ρυμουλκά αλλά και τα πλοία της Blue Star Ferries και του ναυπηγείου να προβαίνουν σε επαναλαβανόμενους συριγμούς.

 

Ετικέτες: