Το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα έφτασε στο αεροδρόμιο της Σύρου

  • Σάββατο, 23 Απριλίου, 2022 - 21:54

Με ολιγόωρη καθυστέρηση, το Άγιο Φως έφτασε στο αεροδρόμιο της Σύρου, απ' όπου θα διαμοιραστεί σε όλες τις ενορίες και τους ναούς, προκειμένου να ληφθεί από τους πιστούς στις 12:00 το βράδυ, στο χαρμόσυνο άκουσμα της Ανάστασης του Κυρίου.

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο της Σύρου

Posted by Κοινή Γνώμη on Saturday, April 23, 2022

Σημειώνεται, ότι από το αεροδρόμιο Αθηνών, το Άγιο Φως παρέλαβε το πλήρωμα αεροσκάφους, το οποίο το μετέφερε στη Σύρο, με τη συμβολή του προέδρου της ΟΝΕΧ Syros Neorion Shipyards, κ. Πάνου Ξενοκώστα και της ασφαλιστικής εταιρείας Interamerican.

Στον Αερολιμένα της Σύρου, το Άγιο Φως παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Δωρόθεος Β', ενώ παρόντες ηταν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Επίσης στο αεροδρόμιο βρέθηκε και ο Λιμεναρχης Τήνου, ώστε να παραλάβει το Άγιο Φως και να το μεταφέρει με πλωτό μέσο στην Τήνο.

Μιλώντας στους παρευρισκομενους πιστούς και εκπροσώπους των τοπικών φορέων, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ευχή να μην υπάρξει άλλη εορτή χωρίς πιστούς στις εκκλησίες και με τον κόσμο απομονωμένο. Επιπλέον, ευχαρίστησε το πλήρωμα του αεροσκάφους της Interamerican, τον αερολιμενάρχη Σύρου, αλλά και όλους, όσοι βρέθηκαν στο σημείο.