Καθολική Επισκοπή Σύρου

Εορτασμός της 8ης Επετείου της Επισκοπικής Χειροτονίας του π. Πέτρου Στεφάνου

  • Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022 - 16:37

Στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τον εορτασμό της 8ης επετείου της Επισκοπικής Χειροτονίας του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου Σύρου, Θήρας και Κρήτης π. Πέτρου Στεφάνου. Ο ίδιος θέλησε να εορτάσει αυτή την επέτειο με απλότητα, εμβαθύνοντας το πραγματικό νόημα του καλέσματος στην υπηρεσία της τοπικής εκκλησίας αλλά και ολόκληρης της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας, ως πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας.

«Είμαστε όλοι μαθητές του Ιησού, από αυτούς που ο ίδιος διάλεξε και απέστειλε να διαδώσουν το μήνυμά του, δίνοντάς τους την εξουσία να κάνουν θαύματα στο όνομά του, όπως μας υπενθύμισε το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Έχουμε όλοι την αποστολή,  πρώτα ο επίσκοπος, έπειτα οι ιερείς και όσοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Κύριο και μετά όλοι όσοι αποτελούμε την εκκλησία, διαρκώς να εργαζόμαστε για να φέρουμε την ειρήνη στις καρδιές  όλων. Όμως πρώτα την ειρήνη πρέπει να την έχουμε εμείς μέσα μας, όχι όπως την εννοούμε στις μέρες μας (απουσία πολέμου), αλλά αυτή την κατάσταση που μας επιτρέπει να έχουμε καθημερινή σχέση με το Θεό, που μας επιτρέπει να φέρνουμε  το μήνυμα του ευαγγελίου σε κάθε άνθρωπο που αναζητά το Θεό», είπε ο επίσκοπος στην ομιλία του, ανάμεσα σε άλλες σκέψεις, εξηγώντας το νόημα του σημερινού ευαγγελίου, από τον ευαγγελιστή Λουκά (10.1-12,17-20). Ζήτησε από όλους να προσεύχονται για εκείνον καθώς και για τις ανάγκες της τοπικής εκκλησίας.

Ο π. Αντώνιος Βουτσίνος, Βικάριος της Καθολικής Επισκοπής, ευχήθηκε εκ μέρους του ιερού κλήρου και ολόκληρου του λαού δύναμη και φωτισμό από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, ώστε με την καθοδήγηση του Σεβασμιοτάτου Επισκόπου π. Πέτρου, η τοπική εκκλησία να προοδεύει στην πορεία της, δίνοντας μαρτυρία αγάπης και ειρήνης.

Με θερμά λόγια ευχήθηκε και ο αρχιεπίσκοπος πρώην Νάξου Τήνου σεβασμιότατος π. Νικόλαος Πρίντεζης, και μαζί με τον αρχιεπίσκοπο πρώην Αθηνών σεβασμιότατο π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, έθεσαν τους εαυτούς τους στη διάθεση της τοπικής εκκλησίας, προκειμένου να ενισχύσουν, υπηρετώντας όπου χρειάζεται, το έργο της.

Ο Σεβασμιότατος Πέτρος ευχαρίστησε όλους για την προσευχή τους, τη διαθεσιμότητά τους,  και  ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη σημερινή τελετή, τη βουλευτή Κυκλάδων κυρία Αικατερίνη Μονογιού, τον κύριο Νικόλαο Φωτεινιά, Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Άνω Σύρου κ. Πέτρο Ραουζαίο, τα ΜΜΕ αλλά και όλους που παραβρέθηκαν στη γιορτή.