Στην κοπή πίτας της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄

  • Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023 - 17:10

Προσκεκλημένος του Προέδρου της Πανελληνίου Ενώσεως Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκη και με την Κανονική άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιτα της Ενώσεως, της οποίας είναι επίτιμο μέλος.

Στην τελετή παρέστησαν οι Υφυπουργοί Ναυτιλίας και Εργασίας, Βουλευτές, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, εκπροσωπών τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Πειραιώς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, ο επί τιμή Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ναύαρχος ε.α. κ. Σταμάτιος Ράπτης, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ, εκπρόσωποι Κομμάτων, ο διατελέσας Υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουπλής, Σπουδαστές της Ανώτατης Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, εν ενεργεία και απόμαχοι Πλοίαρχοι, Πλοιοκτήτες και πολλοί Πειραιώτες.

Πρώτος, ομίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ κ. Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο οποίος έκανε μία εκτενή και εμπεριστατωμένη αναφορά στο έργο της Ενώσεως και ακολούθως, ομίλησαν και απηύθυναν τις ευχές τους οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των Αρχών.

Τελευταίος, ομίλησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη συνεχιζόμενη στήριξη του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε τους Πλοιάρχους και όλους τους Ναυτικούς του Εμπορικοῦ Ναυτικού για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη των νησιών και συνεχάρη τους βραβευθησομένους για την προσφορά τους Πλοιάρχους.