Εορτασμός της Παναγίας της Ελπίδας στην Άνω Σύρο

  • Τρίτη, 7 Νοεμβρίου, 2023 - 11:04

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Παναγίας της Ελπίδας στην Άνω Σύρο, εξέδωσε ο εφημέριος του ναού, π. Νίκος Ρούσσος, στην οποία καλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στις ακολουθίες αυτής της εβδομάδας στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Η τοπική μας Εκκλησία, την ερχόμενη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, θα εορτάσει την Παναγία με τον τίτλο: «Παναγία της Ελπίδας». Είναι μια εορτή που ο λαός της Σύρου εορτάζει από το 1854.

Η εορτή της Παναγίας της Ελπίδας μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να απογοητευόμαστε ακόμη και όταν βιώνουμε τραγικές και δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτές που ζει και σήμερα όλη η ανθρωπότητα. Εκείνη, η μητέρα μας, στην οποία εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, στέκεται πάντοτε κοντά μας και μεσιτεύει για μας στο Θεό ο οποίος μας αγαπά και δεν μας εγκαταλείπει.

Η Παναγία είναι η μητέρα της Καλής Ελπίδας, γιατί η Ελπίδα μας είναι ο Ιησούς Χριστός.

Για μας τους χριστιανούς ελπίδα σημαίνει «σίγουρη και βέβαιη προσδοκία», και αυτή υπάρχει επειδή ο Ιησούς Χριστός αναστήθηκε από τους νεκρούς.

Ελπίδα σημαίνει επίσης να γνωρίζουμε τον προορισμό της ζωής μας, να γνωρίζουμε ότι ανήκουμε στον Χριστό, θα είμαστε μαζί Του για πάντα, θα έχουμε την αιώνια ζωή Του μέσα μας.

Σας προσκαλώ αδελφοί μου να συμμετέχουμε στις ακολουθίες αυτής της εβδομάδας στον Καθεδρικό μας Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, για να επωφεληθούμε πνευματικά και να τονώσουμε την ελπίδα μας.

Ας στραφούμε στην Παναγία για να απομακρύνει την απογοήτευση και να ανανεώσει την Ελπίδα μας.

Ο εφημέριος

π. Νίκος Ρούσσος