Βράβευση της Κάριτας Ελλάς για την σημαντική προσφορά της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα

Πολύτιμο έργο ανθρωπιάς

  • Δευτέρα, 28 Αυγούστου, 2017 - 06:22

Το αργυρό βραβείο για την προσφορά της στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα κατέκτησε η Κάριτας Ελλάς στη διάρκεια του Φεστιβάλ Εθελοντισμού που διοργάνωσε η skywalker.gr προ αρκετών ημερών στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.

Σκοπός του φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν η σύγκλιση του κινήματος του εθελοντισμού και η ανάδειξη της παραγωγής κοινωνικών αγαθών στην Ελλάδα της κρίσης.

Με αφορμή την εν λόγω εξέλιξη, θα πρέπει να σημειωθεί πως σπουδαίο έργο συμπαράστασης προς κάθε άνθρωπο που έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες πραγματοποιεί και η Κάριτας Σύρου, στο πλαίσιο της πολυετούς δραστηριότητάς της.

Αποτελεσματικός εθελοντισμός

Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν περισσότεροι από 60 φορείς και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, τους Πρόσφυγες και Μετανάστες, το Περιβάλλον, την Εκπαίδευση, την Υγεία και την Πρόνοια, την Προστασία των Ζώων, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Παιδί και την Οικογένεια, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό κ.ά.

Το φεστιβάλ αποτέλεσε και φέτος έναν φυσικό χώρο συνάντησης μη κυβερνητικών οργανώσεων, εθελοντών και πολιτών σε μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης. Η Κάριτας Ελλάς είχε και φέτος ενεργή συμμετοχή, καθώς πλήθος επισκεπτών, σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους, τα μέλη και τους εθελοντές για το πλούσιο ανθρωπιστικό και προσφυγικό έργο, ενώ στο Φεστιβάλ συμμετείχε και η Κάριτας Αθήνας. Μάλιστα η Κάριτας Ελλάς τιμήθηκε με το αργυρό βραβείο για το προσφυγικό της έργο. Το βραβείο παρέλαβε η Γενική Γραμματέας της Οργάνωσης κα Ελισσάβετ Ιουστινιανού, η οποία στην ομιλία της, αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Αξιολόγησης για την ιδιαίτερη τιμή της βράβευσης και την skywalker.gr για την εξαιρετική διοργάνωση, αναφέρθηκε στις δράσεις της Κάριτας Ελλάς και εξέφρασε την ανάγκη ενδυνάμωσης του κινήματος του εθελοντισμού ως μοναδικό φάρμακο στην ανθρωπιστική και οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και σχεδόν μία δεκαετία.