Προγραμματισμός σημαντικού έργου για την περιοχή “Νησάκι” από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου

Συνέχεια στην αισθητική αναβάθμιση

Έμφαση στην αναβάθμιση του παραλιακού τμήματος που ξεκινά από το ύψος της πλατείας Κανάρη και ολοκληρώνεται στην προβλήτα των κρουαζιερόπλοιων στο “Νησάκι” δίδει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχοντας προγραμματίσει ένα σημαντικό έργο για το προσεχές έτος στο πλαίσιο του Τεχνικού Προγράμματος του 2018.

Ειδικότερα, η διοίκηση του Ταμείου έχοντας προϋπολογίσει ποσό ύψους 61.366,86 ευρώ επιδιώκει να προωθήσει σημαντικές παρεμβάσεις που θα αφορούν στην επισκευή των ανωδομής και στην βελτίωση της περίφραξης στην συγκεκριμένη περιοχή της παραλιακής ζώνης, η οποία αποτελεί συνέχεια του υπόλοιπου τμήματος του λιμένα της Ερμούπολης, το οποίο βελτιώθηκε προσφάτως, μετά από την περαίωση του μεγάλου έργου της ανάπλασης.

Σήμερα, ακόμη κι ένας απλός περιπατητής στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και ειδικότερα στο τμήμα που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί το νέο έργο αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης, δύναται να διακρίνει τη φθορά που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας της Ερμούπολης, τα προβλήματα στην επιφάνεια του σκυροδέματος που “βρέχονται” από τη θάλασσα, καθώς όμως και τις ήπιες ρωγμές που έχουν προκύψει σε αυτό.

Επιπλέον, άκρως χρήσιμη πρέπει να θεωρείται και η βελτίωση της περίφραξης στο συγκεκριμένο τμήμα, που σήμερα διαχωρίζεται από τον δρόμο και το κομμάτι διέλευσης οχημάτων και δικύκλων από σιδερένια κιγκλιδώματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο εν λόγω παραλιακό τμήμα πραγματοποιείται εκτός από τον καθημερινό περίπατο κατοίκων της πόλης και η αποβίβαση των επισκεπτών της κρουαζιέρας στο νησί κι ως εκ τούτου, η αναβάθμισή του κρίνεται επιβεβλημένη.