Μερική κατάληψη του χώρου στάθμευσης πλησίον της θέσης της πλάστιγγας από φορτηγά και λεωφορεία

Αποκλειστική διάθεση σε οδηγούς οχημάτων

Στην τήρηση των όσων έχει αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου σχετικά με τον χώρο στάθμευσης έναντι του Lidl και πλησίον της θέσης της πλάστιγγας οφείλουν να ανταποκρίνονται οι οδηγοί φορτηγών και λεωφορείων, προκειμένου να είναι χρήσιμος ο χώρος για τους οδηγούς οχημάτων.

Η εν λόγω αναφορά έρχεται σε συνέχεια των προφορικών δημόσιων παραινέσεων του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Δημήτρη Κοσμά σε αρκετές συνεδριάσεις του ΔΣ, προκειμένου να εξυπηρετείται ένας σημαντικός όγκος οχημάτων στο θέμα της στάθμευσης, που άλλωστε αποτελεί και τον λόγο για τον οποίο προέκυψαν προ μηνών οι κατάλληλες διαμορφώσεις του χώρου.

Αν και σε γενικές γραμμές δεν καταλαμβάνεται ο κύριος χώρος του τμήματος που έχει προσδιορισθεί για τη στάθμευση των οχημάτων, ωστόσο, παρά την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και πινακίδας που προσδιορίζει τη λειτουργία του χώρου, δεν είναι λίγες οι φορές που παρατηρούνται μεγάλα οχήματα και φορτηγά σταθμευμένα επί ώρες σε αξιοποιήσιμο τμήμα.

Προς υπενθύμιση των άμεσα ενδιαφερομένων οδηγών, πρέπει να τονισθεί πως, το Λιμενικό Ταμείο Σύρου έχει προσδιορίσει ως κατάλληλο χώρο στάθμευσής τους - μεταξύ άλλων -, την είσοδο της μαρίνας στα Λαζαρέττα.