Στο προσκήνιο η ασφαλής διέλευση των mini bus από σημεία της Ερμούπολης που διατηρείται το ιδιαίτερο παραδοσιακό πλακόστρωτο, με αφορμή τα πρωτοβρόχια

Προβληματίζει η ολισθηρότητα

Στο προσκήνιο έρχεται εκ νέου η ανησυχία δημοτών της Σύρου σχετικά με την ολισθηρότητα που διαπιστώνεται στο παραδοσιακό πλακόστρωτο του κέντρου της Ερμούπολης και μάλιστα πλησίον της περιοχής του Αγ. Νικολάου, αφού η διέλευση των mini bus, εκτιμάται μερικώς “προβληματική” με φόντο τα πρωτοβρόχια.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος δρόμος μπροστά από το θέατρο “Απόλλων” καθώς και περιμετρικά του κηπαρίου της προβολής του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου παρουσιάζει αυξημένο βαθμό ολισθηρότητας, με τα mini bus πέρυσι και σε ορισμένες συνθήκες έντονης βροχόπτωσης, να είχαν δηλώσει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων για λόγους ασφάλειας των επιβατών, των οδηγών και των πεζών.

Θέμα που συνδέεται με την εν λόγω παρατήρηση μέσω του φωτορεπορτάζ, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε δημόσιες συνεδριάσεις του συλλογικού οργάνου και έχει αποτελέσει μέρος και περιεχόμενο κριτικής προς τη Δημοτική Αρχή είναι η συντήρηση ή και αντικατάσταση των φθαρμένων ελαστικών των mini bus, προκειμένου να αποφευχθεί η όποια απροειδοποίητη ακύρωση δρομολογίου τον προσεχή χειμώνα.

Ως εκ τούτου, άκρως χρήσιμος σε πρώτο επίπεδο κρίνεται ο έλεγχος των ελαστικών των μικρών λεωφορείων από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων ενεργειών προς την υπεύθυνη πλευρά.