Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης των διαγραμμίσεων σε ιδιαίτερα κι επικίνδυνα σημεία της Ερμούπολης κι ευρύτερα αυτής

Απουσία διαγραμμίσεων σε κομβικά σημεία

Σχεδόν παντελής είναι η απουσία των διαγραμμίσεων από το οδικό δίκτυο και ειδικότερα από τις κεντρικές οδούς της Ερμούπολης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο δυσκολίας και δη κατά τις βραδινές ώρες, αυστηρής τήρησης των κυκλοφοριακών ρευμάτων από τους οδηγούς.

Σε συνέχεια της συνεχούς επισήμανσης της ενίσχυσης των διαγραμμίσεων των πεζών έρχεται η απαίτηση ανάπτυξης ενεργειών ενίσχυσης των διαγραμμίσεων στον αστικό ιστό της Ερμούπολης αλλά και σε σημεία ευρύτερα αυτού, προκειμένου να διευκολύνονται οι οδηγοί οχημάτων, δικύκλων αλλά και φορτηγών και μάλιστα σε τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν συνολικά οι κεντρικές οδοί της πόλης, αλλά επιπλέον και τα κομβικά σημεία στην παράκαμψη του δρόμου για τα συγκροτήματα των Λυκείων, όπως παρομοίως και στην παράκαμψη για την περιοχή των Ταλάντων, ενώ ιδιαίτερο βαθμό επικινδυνότητας παρουσιάζει και το σημείο στο ύψος του σούπερ μάρκετ Νεωρίου και της τράπεζας Alpha Bank, στο οποίο δεν διακρίνεται σχεδόν καθόλου το “stop”.

Πέραν αυτών, αυξημένη δυσκολία παρατηρείται και σε κομβικά σημεία της οδού Ανδρέα Παπανδρέου (Λαλακιά), ενώ επίσης και σε μεγάλα τμήματα του δρόμου που οδηγεί στις απότομες στροφές των Ταλάντων.

Δεδομένης της αυξημένης κίνησης που πάντοτε καταγράφει η Σύρος κι εν προκειμένω η Ερμούπολη και οι διάφορες συνοικίες της, οφείλουν οι αρμόδιες Αρχές να προβούν στις απαραίτητες εργασίες τόνωσης των διαγραμμίσεων, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών.