Διεκδικείται χρηματοδότηση για την κατασκευή παιδικής χαράς στην πλατεία Σεφέρη

Στο προσκήνιο η ψυχαγωγία των παιδιών

Μεγάλο ποσό χρηματοδότησης από το πρόγραμμα “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου” διεκδικεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης προκειμένου να χαρίσει στα μικρά παιδιά της περιοχής πλησίον της πλατείας Σεφέρη, μία σύγχρονη παιδική χαρά.

H σχετική προσπάθεια γνωστοποιήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Φραγκίσκο Βακόνδιο, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της κατοχύρωσης του ποσού των 79.500 ευρώ για την διαμόρφωση του σημερινού πλήρως υποβαθμισμένου χώρου, με σκοπό την εξασφάλιση της δυνατότητας ψυχαγωγίας και παιχνιδιού για τα μικρά αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά.

Πρέπει να σημειωθεί πως, πρόκειται για ένα σταθερό αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με δεδομένο ότι σήμερα, ο ίδιος χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος αφού είναι πλήρως ακατάλληλος για την παραμονή των παιδιών.

Αξίζει να υπενθυμιστεί δε, πως στην ίδια πρόταση, ο Δήμος έχει συμπεριλάβει και τη χρηματοδότηση για την παιδική χαρά του Γαλησσά, για την οποία αιτείται το ποσό των 86.000 ευρώ.

Η άμεση ανταπόκριση της Τεχνικής Υπηρεσίας έτυχε της αναγνώρισης από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, που προσφάτως είχε προτείνει προς τη Δημοτική Αρχή την αξιοποίηση του συγκεκριμένου χρηματοδοτικού προγράμματος.