Διαγωνισμός και προετοιμασία δημοπράτησης του έργου συντήρησης κι επισκευής πεζοδρομίων και παραδοσιακών πλακόστρωτων στο ιστορικό κέντρο

Διάσωση της παραδοσιακής... Ερμούπολης

Απάντηση στα τεράστια προβλήματα που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά πλακόστρωτα της Ερμούπολης έρχεται να δώσει ο σχετικός διαγωνισμός που προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή, με σκοπό την ανάληψη του μεγάλου έργου προϋπολογισμού 70 χιλ. ευρώ, όσο το δυνατόν συντομότερα από μειοδότη ανάδοχο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθούν “σωτήριες” εργασίες συντήρησης κι αποκατάστασης των πεζοδρομίων της πόλης, αλλά και των αρκετών τμημάτων παραδοσιακών πλακόστρωτων στα γεωγραφικά όρια της αρμόδιας Δημοτικής Κοινότητας, οι οποίες κι επισημαίνονται κατά καιρούς και από τα μέλη της.

Όπως πολλάκις έχει αναδείξει και η “Κοινή Γνώμη” μέσω της παρούσας σελίδας, σοβαρά προβλήματα αποκόλλησης πλακών και μαρμάρων έχουν καταγραφεί - ενδεικτικά – στον χώρο της πλατείας Σταύρου Βαφία, στον δρόμο πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, καθώς επίσης στην προβολή του θεάτρου “Απόλλων”, αλλά και περιμετρικά του κηπάριου του Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου, μα και κοντά στην μικρή πλατεία Τσιροπινά.

Σύμφωνα και με την τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προγραμματίζεται επίσης, η αποκατάσταση φθαρμένων και κατεστραμμένων επιστρώσεων οδοστρωμάτων, κρασπέδων και σκαλοπατιών ενώ θα υλοποιηθούν και μικροκατασκευές εκ σκυροδέματος, στο πλαίσιο των αποκαταστάσεων.

Τονίζεται πως, η εκτίμηση των απαιτούμενων εργασιών έγινε με βάση την εμπειρία των αναγκών που προκύπτουν και τις ζημιές που παρατηρούνται στα παραδοσιακά οδοστρώματα στο οδικό δίκτυο της Ερμούπολης σε τις συνήθεις συνθήκες λειτουργίες.

Ετικέτες: