Γνωμοδότηση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για αποκατάσταση φθαρμένου οδοστρώματος πλησίον του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονα

Ανησυχία λόγω ολισθηρότητας

Στο προσκήνιο των ανοικτών αναγκών της περιοχής που βρίσκεται ο Ι.Ν. του Αγίου Παντελήμονα έρχονται τα προβλήματα του οδοστρώματος αρκετών οδών, μετά και από αίτημα κατοίκων της περιοχής προς τη Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, για την αποκατάσταση αρκετών τμημάτων αυτών.

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που έλαβαν τα μέλη του συμβουλίου, έγινε αποδεκτή η πρόταση αποκατάστασης του κατεστραμμένου οδοστρώματος της παρόδου της οδού Θεοτοκά, η οποία και προωθήθηκε στην Τεχνική Υπηρεσία για τις περαιτέρω ενέργειες.

Βασική παρατήρηση των κατοίκων της περιοχής αποτέλεσε το σοβαρό πρόβλημα ολισθηρότητας που διαπιστώνεται κατά τη διέλευση οχημάτων και δικύκλων, γεγονός που παρατηρείται όμως και στις υπόλοιπες οδούς που γειτνιάζουν με την ανωτέρω, πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις.

Μάλιστα, τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στον δρόμο που οδηγεί προς τον πολιτιστικό χώρο “Μάνος Ελευθερίου”, αφού σχεδόν συνολικά στην επιφάνειά του, παρατηρούνται μεγάλες λακκούβες, ανομοιομορφίες, αποκόλληση τμημάτων και επικίνδυνα σημεία λόγω ρωγμών.

Παρά την εκπεφρασμένη κατά καιρούς βούληση των αρμοδίων για τη δρομολόγηση ενός συνολικότερου έργου στην περιοχή, δεδομένης της αξιοποίησης του χώρου τη θερινή περίοδο για την υλοποίηση συναυλιών, ωστόσο μέχρι στιγμής, πρέπει να σημειωθεί πως, σε πρακτικό επίπεδο δεν υπάρχει ούτε η στοιχειώδης πρόβλεψη στο Τεχνικό Πρόγραμμα.