Επισκευάζεται η στέγη του Λιμενικού στο Νησάκι

  • Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 06:14
  • /   Eνημέρωση: 28 Δεκ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Ελένη Λαμπράκη

Σε επισκευή της στέγης το κτιρίου του Λιμενικού, στο “Νησάκι” προχωράει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, μετά από σύμβαση με την Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού.

Πρόκειται για το κτίριο στο οποίο στεγάζεται η 6η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος επί της ακτής Εθνικής Αντιστάσεως, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες φθορές λόγω παλαιότητας και υγρασίας, μιας και το κτίσμα σχεδόν γειτνιάζει με τη θάλασσα. Οι φθορές στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου είναι ιδιαιτέρως εμφανείς, δημιουργώντας μία δυσάρεστη εικόνα σε ένα ιστορικό σημείο της πόλης. Ανάλογες βεβαίως είναι και οι εσωτερικές φθορές.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης μετά από σύναψη σύμβασης με την Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, έχει προχωρήσει στη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την αποκατάσταση των φθορών στη στέγη του κτιρίου και τη συντήρησή της.

Οι εργασίες θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των επενδύσεων λιμενικών έργων σε περιοχές όπου έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών. Έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης της επισκευής και συντήρησης του έργου και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018.

Ετικέτες: