Αποκόλληση μαρμάρινων πλακών σε αρκετά τμήματα της οδού Καποδιστρίου

Οι ρίζες “σήκωσαν” τα πεζοδρόμια

“Στον αέρα” βρίσκονται αρκετά τμήματα των πεζοδρομίων της οδού Καποδιστρίου στο ύψος του δρόμου που προσδιορίζεται κάτω από το στάδιο Πευκακίων, αφού οι ρίζες μερικών δέντρων έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Αν και κατά μήκος συνολικά της οδού τα πεζοδρόμια διατηρούνται σε καλή κατάσταση με τους πεζούς να έχουν τη δυνατότητα να διέρχονται με ασφάλεια, ωστόσο προς το τέλος του ίδιου δρόμου, μεγάλα τμήματα αυτών έχουν αποκολληθεί, έχουν “ξηλωθεί” κι έχουν σπάσει.

Αιτία αποτελούν οι ρίζες των δέντρων που με το πέρασμα των ετών έχουν αναπτυχθεί σημαντικά, με αποτέλεσμα όχι μόνον την καταστροφή των πεζοδρομίων, αλλά και την αύξηση των πιθανοτήτων για πτώση αυτών, καθώς παρατηρείται μεγάλη κλίση προς την πλευρά του οδοστρώματος.

Θα πρέπει να σημειωθεί στο περιθώριο της παρούσας αναφοράς, πως, σε αρκετά σημεία διακρίνεται η αφαίρεση δέντρων και η επανατοποθέτηση των μαρμάρινων πλακών, προφανώς εξαιτίας παρόμοιων προβλημάτων, ωστόσο, χωρίς να υποστηρίζεται επ΄ ουδενί η απομάκρυνση δέντρων, χρήσιμο θα είναι να υπάρξει μέριμνα των αρμοδίων για μη περαιτέρω καταστροφή των πεζοδρομίων.