Πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης να προωθηθεί η αποκατάσταση του οδοστρώματος στην περιοχή των Τριών Ιεραρχών

Δίνουν προτεραιότητα

Τα προβλήματα που διαπιστώνονται στο οδόστρωμα των μικρών οδών πλησίον του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών πλησίον της περιοχής του Βροντάδου απασχόλησαν την τελευταία συνεδρίαση των μελών της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, τα οποία και αναγνώρισαν την ανάγκη προώθησης εργασιών αποκατάστασης.

Όπως διαπιστώνεται και από το φωτογραφικό υλικό, όπισθεν του ναού και σχετικά κοντά στο κτίριο του Ισιδώρειου Ορφανοτροφείου Ερμούπολης, έχουν προκληθεί μεγάλες ανομοιομορφίες στο οδόστρωμα, σε πολλά σημεία του οποίου μάλιστα έχει παρατηρηθεί αποκόλληση του σκυροδέματος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ασφάλεια όχι μόνον των πεζών, αλλά και των οδηγών δικύκλων.

Kατόπιν της συζήτησης στην αρμόδια Κοινότητα, αποφασίσθηκε να τεθεί το πρόβλημα σε προτεραιότητα στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 από τα τοπικά μέλη, τα οποία ομόφωνα συμφώνησαν να καταθέσουν την πρότασή τους στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Πέραν των εν λόγω προβλημάτων όμως, αξίζει να τονισθεί πως, πλησίον του ναού διαπιστώνονται επίσης πολλά και σοβαρά προβλήματα και μεγάλες φθορές τόσο στην μικρή πλατεία και στο σημείο που σταθμεύουν τα οχήματά τους οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, όσο όμως και στο μικρό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, το οποίο σε ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες για τον Δήμο, θα μπορούσε να αποκατασταθεί για να καλύπτει με ασφάλεια το καθημερινό παιχνίδι των παιδιών.