Απαιτείται η συστηματικότερη αποκατάσταση κατεστραμμένων πλακών στην οδό Σταματίου Πρωίου

Άνοδος μετ΄ εμποδίων

Τακτικότερος έλεγχος απαιτείται αναφορικά με την κατάσταση της οδού Σταματίου Πρωίου από το αρμόδιο Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Εμούπολης προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη και ασφαλής διέλευση των οδηγών.

Δεδομένου πως ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη μία οδό εξόδου από το κέντρο της πόλης προς το ΙΚΑ και την πλατεία Ηρώων, κρίνεται επιβεβλημένος ο συστηματικός έλεγχος, αφού το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός σπασμένων μαρμάρινων πλακών.

Συγκεκριμένα στα τμήματα της έναρξης της συγκεκριμένης οδού και του τέλους της, διαπιστώνονται αποκολλήσεις μαρμάρων, καθώς και καταστροφές άλλων, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται ανώμαλη επιφάνεια σε ορισμένα σημεία. Το γεγονός αυτό καθιστά επισφαλή τη διέλευση κατά κύριο λόγο δικύκλων, οι οδηγοί των οποίων “πέφτοντας” σε λακκούβες, ενδέχεται να τραυματισθούν.

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται, έχει ληφθεί ενδεικτικά και αποτυπώνει πέραν των προβληματικών σημείων του κεντρικού δρόμου που “σηκώνει” καθημερινά έναν αυξημένο κυκλοφοριακό όγκο, μερικά επιπλέον τμήματά του, στα οποία έχουν αποκατασταθεί κατεστραμμένες πλάκες.