“Γεύση” από τη δραστηριότητα των Προσκόπων Σύρου κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου

Υπαίθριο Προσκοπικό “μουσείο”

Μία μικρή “γεύση από την Προσκοπική δραστηριότητα και την πλούσια δράση των συμμετεχόντων στους Προσκόπους Σύρου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το μεσημέρι της Κυριακής, όσοι παρακολούθησαν την καθιερωμένη παρέλαση στην πλατεία Μιαούλη.

Στο περιθώριο της κορύφωσης των εκδηλώσεων για την τιμή της ιστορικής μνήμης της 25ης Μαρτίου, οι Πρόσκοποι Σύρου έστησαν ένα μικρό υπαίθριο “μουσείο” έξω από την Εστία τους, παρουσιάζοντας “εικόνες” από την προσκοπική δραστηριότητά τους.

Συγκεκριμένα, εξοπλισμός που χρησιμοποιείται από τους ίδιους στις κατασκηνώσεις τους, όπως επίσης χειροποίητες κατασκευές που αξιοποιούνται για την απρόσκοπτη παραμονή τους στη φύση, αλλά και χρήσιμα αντικείμενα που ευνοούν την κατασκηνωτική “καθημερινότητα”, αποτέλεσαν τα βασικά “εκθέματα” της δικής τους πρωτοβουλίας, η οποία αναπτύχθηκε φέτος, για πρώτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αντιπροσωπειών από τις τάξεις των Προσκόπων Σύρου, οι παρευρισκόμενοι πολίτες στην πλατεία Μιαούλη είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν σύντομη περιγραφή των σκοπών τους, αλλά και να αναπτύξουν το μικρό “μουσείο” τους, το οποίο “συνόδευσε” τη χθεσινή συμμετοχή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις. Κύριος στόχος, να γνωρίσει ο ενδιαφερόμενος κόσμος, την αξία της συμμετοχής στις τάξεις των Προσκόπων.