Πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης για την περιοχή “Βαπόρια” και τη θέση “Μύλοι”

Ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού

Πρόταση ενίσχυσης κι επέκτασης του ηλεκτροφωτισμού της ξεχωριστής περιοχής “Βαπόρια” και συγκεκριμένα της θέσης “Μύλοι” καταθέτει η Δημοτική Κοινότητα Ερμούπολης, κατόπιν απόφασης των μελών της για την εξυπηρέτηση κατοίκων κι επισκεπτών.

Το θέμα απασχόλησε στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού οργάνου, το οποίο γνωμοδότησε σχετικά και απέστειλε το αίτημά του προς την Τεχνική Υπηρεσία με σκοπό να εξετασθεί και ει δυνατόν να υλοποιηθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, σήμερα ο ηλεκτροφωτισμός της περιοχής συνολικά δεν επαρκεί για την ανάδειξη του ιδιαίτερου κάλλους και της φυσιογνωμίας της περιοχής (κατά τις βραδινές ώρες), η οποία περισσεύει να σημειωθεί πως προσελκύει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Ένας συνολικός έλεγχος της εν λόγω περιοχής και των σημερινών “δυνατοτήτων” του δικτύου του ηλεκτροφωτισμού, θα κρινόταν άκρως χρήσιμος προκειμένου να προσδιοριστεί ο τρόπος που θα μπορούσε να “φωτιστεί” περισσότερο η εν λόγω θέση, για την οποία δε, κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους αρμόδιους, τίνι τρόπω θα αναδειχθεί η εντυπωσιακή εικόνα της, την οποία κι αντικρίζουν πρώτα οι επισκέπτες του νησιού.